Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Serial killer χρησιμοποίησε το ChatGPT για να οργανώσει τους φόνους που έκανε!

*
Takeaways by Enternity AI
  • Μια 21χρονη στη Νότια Κορέα κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε το ChatGPT για να σχεδιάσει δύο δολοφονίες ανδρών, τους οποίους δηλητηρίασε με φάρμακα που συνήθως λαμβάνει η ίδια.
  • Σύμφωνα με την αστυνομία, η κατηγορούμενη έκανε ερωτήσεις στο ChatGPT σχετικά με τις θανατηφόρες συνέπειες συνδυασμού υπνωτικών φαρμάκων και αλκοόλ.
  • Είχε προηγηθεί απόπειρα δηλητηρίασης ενός ακόμα άνδρα, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του αλλά επέζησε.
  • Η υπόθεση εγείρει σοβαρές ανησυχίες για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει ή να παρέχει οδηγίες για επικίνδυνες ή παράνομες ενέργειες.
  • Τονίζεται η ανάγκη για αυστηρότερη παρακολούθηση και υπευθυνότητα από τις εταιρείες που αναπτύσσουν τεχνητή νοημοσύνη, ώστε να αποτραπούν μελλοντικές καταχρήσεις.
Μια ανακοίνωση από την νοτιοκορεατική αστυνομία καταγράφει ότι μια 21χρονη γυναίκα, που αναφέρεται με το επώνυμό της Kim, κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε το ChatGPT για να βοηθηθεί στη σχεδίαση μιας σειράς δολοφονιών. Σύμφωνα με τις έρευνες, η Kim είναι ύποπτη για τον θάνατο δύο ανδρών σε μοτέλ στη Σεούλ, οι οποίοι πέθαναν μετά την κατανάλωση ποτών που ήταν νοθευμένα με φάρμακα που η ίδια παίρνει για ψυχική πάθηση.

Πριν από τους θανάτους, η νοτιοκορεατική αστυνομία αναφέρει ότι η Kim έθεσε στο ChatGPT ερωτήσεις σχετικά με τις συνέπειες της συνδυασμένης χρήσης ύπνωσης και αλκοόλ, ρωτώντας πόσο φάρμακο μπορεί να είναι επικίνδυνο και αν η συνδυασμένη χρήση μπορεί να είναι θανατηφόρα. Η έρευνα δείχνει ότι είχε προσεκτικά εξερευνήσει τις πιθανές συνέπειες πριν από την πράξη, τονίζοντας την άμεση χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στη διαδικασία που οδήγησε στη δολοφονία.


Η πρώτη περίπτωση καταγράφεται στις 28 Ιανουαρίου, όταν η Kim μπήκε σε ένα μοτέλ με έναν άντρα στα 20 τους, άφησε τον άντρα μόνο δύο ώρες αργότερα και ο άντρας βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι την επόμενη μέρα. Η δεύτερη περίπτωση πραγματοποιήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου, όταν η ίδια μέθοδος επαναλήφθηκε σε ένα διαφορετικό μοτέλ, οδηγώντας στην περαιτέρω κατηγορία της Kim ως δολοφονίας δύο προσώπων.

Πριν από τις δολοφονίες, η Kim φέρεται να προσπάθησε να προκαλέσει τον θάνατο ενός άλλου άντρα που συνάντησε, νοθεύοντας το ποτό του σε ένα πάρκινγκ του Ναμιανγκτζού, η περίπτωση όμως δεν ήταν θανατηφόρα και ο άντρας έζησε, αν και έχασε τις αισθήσεις του. Αυτή η περίπτωση τονίζει την ανησυχία των εμπειρογνωμόνων σχετικά με την ασφάλεια και την υπευθυνότητα των πλατφόρμων τεχνητής νοημοσύνης, η οποίες μπορούν να παρέχουν συνδρομή ή οδηγίες που οδηγούν σε πράξεις βίας ή αυτοκτονίας, εάν οι χρήστες τις χρησιμοποιήσουν με σκοπό να εξερευνήσουν τα όρια της νομικότητας ή της ασφαλούς χρήσης των πληροφοριών.

Επιπλέον, η περίπτωση αναφέρεται ως παράδειγμα του πώς η AI μπορεί να προκαλέσει ψυχικά προβλήματα σε χρήστες που βρίσκονται σε ευάλωτη κατάσταση, με περιπτώσεις που έχουν οδηγήσει σε αυτοκτονίες ή δολοφονίες, καθώς η AI αντιδρά συχνά με συμπόνεση και υποστήριξη σε προσωπικά θέματα, χωρίς να μπορεί να διαφοροποιήσει πάντα την πραγματική από την επικίνδυνη συνέπεια της πληροφορίας που παρέχει.

Το περιστατικό επισημαίνει την ανάγκη των παραγωγών τεχνητής νοημοσύνης για προσεχτική παρακολούθηση και την ανάγκη να προστατεύουν την κοινότητα από την πιθανή κατάχρηση των προϊόντων τους, ημέρες πριν οι AI πλατφόρμες προσφέρουν πλήρη προσωπική υποστήριξη και συνδρομή σε περίπτωση που οι χρήστες προσπαθούν να προκαλέσουν ζημιά σε άλλους ή στον εαυτό τους.

Ίσως μάθαμε την τιμή του GTA 6 και τα νέα δεν είναι ευχάριστα

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*