Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Σκουλήκι σε μέγεθος φουντουκιού προβληματίζει την επιστημονική κοινότητα (video)

Ένα σκουλήκι σε μέγεθος όσο ένα φουντούκι, που έχει πάρει την ονομασία pigbutt, προβληματίζει τόσο τους επιστήμονες, που δεν γνώρισαν σε ποια κατηγορία να το τοποθετήσουν.

"Με ενδιέφερε αμέσως αυτό το παράξενο πλάσμα που έμοιαζε με το πίσω μέρος ενός χοίρου από τη μια πλευρά και τα χείλη του Μικ Τζάγκερ από την άλλη. Ήταν μια προνύμφη που είχε μεγαλώσει σε 10 φορές το κανονικό μέγεθος ή κάτι νέο;", δήλωσε η Κάρεν Όσμπορν, ερευνήτρια ζωολόγος στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Smithsonian και βοηθός επιστήμονας στο MBARI.


Το παράξενο πλάσμα έμοιαζε με μια υπερμεγέθη προνύμφη ενός χαετοπτεριδίου —ένας τύπος σκουληκιού με τρίχες— και η αλληλουχία του DNA επιβεβαίωσε ότι ανήκει σε αυτή την οικογένεια.

Το σκουλήκι pigbutt, ένας περίεργος κάτοικος της βαθιάς θάλασσας, προσφέρει μια συναρπαστική ματιά στην προσαρμοστικότητα της ζωής σε ακραία περιβάλλοντα. Η μοναδική βιοφωταύγεια και η παραγωγή βλέννας του είναι αξιοσημείωτες προσαρμογές για επιβίωση στα σκοτεινά βάθη του ωκεανού. Η στρατηγική σίτισης αυτών των σκουληκιών, χρησιμοποιώντας ένα δίχτυ βλέννας για τη συγκέντρωση της τροφής τους, αποτελεί απόδειξη των καινοτόμων τρόπων με τους οποίους έχουν εξελιχθεί τα όντα για να χρησιμοποιούν τους διαθέσιμους πόρους.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*