Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Σπάνια εικόνα από την πρόσφατη ευθυγράμμιση έξι πλανητών

*
Πριν μερικές ημέρες συνέβη ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο, με την ευθυγράμμιση έξι πλανητών. Ο Ερμής, ο Άρης, ο Δίας, ο Κρόνος, ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας ήρθαν στην ίδια ευθεία και αυτό παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα.

Ο φωτογράφος Josh Dury απαθανάτισε αυτήν την μοναδική πλανητική στιγμή την 1η Ιουνίου, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες από τους λόφους Mendip, στο Somerset της Μεγάλης Βρετανίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εμπειρία να βλέπεις κάθε πλανήτη να ανατέλλει και να είναι παρών στις εικόνες ήταν φανταστική και πρόσφερε μια μοναδική οπτική για τη θέση μας στο ηλιακό σύστημα και στο σύμπαν.


Οι πλανητικές ευθυγραμμίσεις δεν είναι σπάνιο φαινόμενο αλλά είναι όλο και πιο ασυνήθιστες όσο αυξάνεται ο αριθμός των ουράνιων σωμάτων. Οι τρεις πλησιέστεροι πλανήτες στον Ήλιο- ο Ερμής, η Αφροδίτη και η Γη- ευθυγραμμίζονται κάθε 39,6 χρόνια σε γωνία 3,6 μοιρών. Για να ευθυγραμμιστούν με τόσο μικρή απόκλιση και οι οκτώ πλανήτες του ηλιακού συστήματος, θα χρειαστούν 396 δισεκατομμύρια χρόνια, ένα γεγονός που δεν έχει συμβεί ποτέ και δεν θα συμβεί πριν από το θάνατο του Ήλιου.



Εικόνα: Josh Dury 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*