Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Σπάνιο κομμάτι LEGO δημοπρατήθηκε έναντι χιλιάδων δολαρίων

*
Ένα χρυσό κομμάτι LEGO δημοπρατήθηκε έναντι χιλιάδων δολαρίων, σχεδόν 20 χρόνια μετά την κυκλοφορία του.

Πρόκειται για μια μάσκα Bionicle Hau από χρυσό 14 καρατίων, που ανακαλύφθηκε σε ένα κουτί με κοσμήματα που δωρίστηκαν σε ένα κατάστημα Goodwill στη δυτική Πενσυλβάνια. Τα Bionicles ήταν μια αμφιλεγόμενη σειρά φιγούρων δράσης που κυκλοφόρησε η LEGO στις αρχές της δεκαετίας του 2000 σε μια προσπάθεια να προσελκύσει νέο κοινό και να αποκλίνει από τα παραδοσιακά τουβλάκια για τα οποία είναι γνωστή η εταιρεία. Υπολογίζεται ότι περίπου 30 μάσκες διατέθηκαν το 2001, με τις 25 να δίνονται ως βραβεία σε διαγωνισμούς και τις υπόλοιπες να καταλήγουν σε υπαλλήλους της LEGO.


A rare, 14-karat gold Lego piece shaped like a mask.

Όμως, οι οι εργαζόμενοι στο κατάστημα Goodwill δεν είχαν ιδέα για την αξία του αντικειμένου. Όταν όμως το ανάρτησαν προς πώληση στην πλατφόρμα λιανικής ShopGoodwill, ξαφνικά πλημμύρισαν από προσφορές. "Δεν γνωρίζαμε να άξιζε κάτι μέχρι που οι άνθρωποι άρχισαν να ρωτούν αν μπορούσαν να το αγοράσουν για 1.000 δολάρια", είπε ο Chad Smith, επικεφαλής του τμήματος ηλεκτρονικού εμπορίου.

Το κομμάτι βγήκε σε δημοπρασία τον Φεβρουάριο. Αρχικά έκλεισε στα $33.000 δολαρια, αλλά ο αγοραστής δεν κατάφερε να μαζέψει τα χρήματα, έτσι δημοπρατήθηκε. Μετά από έναν ακόμη γύρο 48 προσφορών, πουλήθηκε έναντι $18.101, καθιστώντας το ένα από τα πιο ακριβά μεμονωμένα κομμάτια Lego που πουλήθηκαν ποτέ.



Ο Smith πρόσθεσε ότι τα χρήματα από τη δημοπρασία θα διατεθούν για την υποστήριξη της αποστολής της Goodwill να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ζωής τους και να τους προσφέρει ευκαιρίες κατάρτισης.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*