Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Spotify: Απολύει το 17% του εργατικού του δυναμικού λίγο πριν τις γιορτές

*
Σοκ για πολλούς υπαλλήλους του Spotify, καθώς λίγο πριν τις γιορτές η εταιρεία ανακοίνωσε ότι απολύει το 17% του προσωπικού της. Σύμφωνα με τον CEO, Daniel Ek αυτό γίνεται προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που έρχονται και προτίμησε να προχωρήσει άμεσα στις περικοπές και όχι να γίνουν σταδιακά.

"Αντιλαμβάνομαι ότι για πολλούς, μια μείωση αυτού του μεγέθους θα είναι εκπληκτικά μεγάλη, δεδομένης της πρόσφατης θετικής έκθεσης κερδών και των επιδόσεών μας", έγραψε ο Ek. "Συζητήσαμε να κάνουμε μικρότερες μειώσεις το 2024 και το 2025. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη το χάσμα μεταξύ της κατάστασης του οικονομικού στόχου μας και του τρέχοντος λειτουργικού μας κόστους, αποφάσισα ότι μια δραστική ενέργεια για το σωστό μέγεθος του κόστους ήταν η καλύτερη επιλογή για την επίτευξη των στόχων μας. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή είναι η σωστή επιλογή για την εταιρεία μας, καταλαβαίνω επίσης ότι θα είναι απίστευτα επώδυνο για την ομάδα μας".


Ο Ek συνέχισε σημειώνοντας ότι η εταιρεία επεκτάθηκε σημαντικά το 2020 και το 2021 λόγω του χαμηλότερου κόστους των επενδύσεων. "Αυτές οι επενδύσεις λειτούργησαν γενικά, συμβάλλοντας στις αυξημένες επιδόσεις του Spotify και στην ισχυρή ανάπτυξη της πλατφόρμας τον περασμένο χρόνο", είπε. Όμως, η εταιρεία απέλυσε το 6% του εργατικού δυναμικού της στις αρχές του 2023 και ένα άλλο 2% τον Μάιο. Ο Ek το δικαιολόγησε λέγοντας ότι το κόστος παραμένει υψηλό με βάση τους στόχους που έχουν τεθεί. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*