Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Στα χέρια της NASA πολύτιμο υλικό από αστεροειδή για τη μελέτη της απαρχής του σύμπαντος

*
Η αποστολή OSIRIS-REx της NASA ολοκληρώθηκε με επιτυχία και οι επιστήμονες έχουν στη διάθεσή τους πολύτιμο υλικό για να μελετήσουν τη δημιουργία του σύμπαντος. Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε το 2016 με την την εκτόξευση του OSIRIS-REx προς έναν αστεροειδή πλάτους 500 μέτρων με το όνομα Benu. Από εκεί συνέλεξε περίπου 250 γραμμάρια σκόνης και είναι η πρώτη φορά που η NASA συλλέγει δείγματα από αστεροειδή, ακολουθώντας τα βήματα της ιαπωνικής διαστημικής υπηρεσίας, JAXA που είχε κάνει κατι παρόμοιο με τις ιστορικές αποστολές Hayabusa και Hayabusa 2, όμως το υλικό που είχε συλλέξει δεν ήταν παρά ελάχιστα γραμμάρια.

Υπολογίζεται ότι τα υλικά από τα οποία δημιουργήθηκε ο Benu έχουν ηλικία 4,5 δισ. ετών και μοιάζει με κάτι σαν χρονική κάψουλα από τις απαρχές του ηλιακού μας συστήματος. Βεβαίως θα πρέπει πρώτα να περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας για να υπολογιστεί η ακριβής τους ηλικία.


"Ενδιαφερόμαστε πραγματικά για τα ίχνη της οργανικής μοριακής χημείας", δήλωσε ο Dante Lauretta, κύριος ερευνητής του OSIRIS-REx, στο The Verge. "Θέλουμε πραγματικά να καταλάβουμε – τα πράγματα που χρησιμοποιούνται στη βιολογία σήμερα, όπως τα αμινοξέα που παράγουν πρωτεΐνες και τα νουκλεϊκά οξέα που αποτελούν τα γονίδιά μας – πως δημιουργήθηκαν σε αρχαία σώματα αστεροειδών και μεταφέρθηκαν στη Γη από το διάστημα;".

Σημειώνεται ότι θα απαιτηθούν δεκαετίες ερευνών για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.
 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*