Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Στενό μαρκάρισμα στο TikTok από τις Η.Π.Α., ένα βήμα πιο κοντά στην απαγόρευση του

*
Η απαγόρευση του TikTok στις Η.Π.Α. είναι πιο πιθανή από ποτέ. Πριν λίγες ώρες, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε ένα νομοσχέδιο που θα μπορούσε να επιβάλει την πώληση ή την οριστική απαγόρευση της χρήσης της πλατφόρμας στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Αν αυτό εγκριθεί και από τη Γερουσία, τότε η ByteDance θα έχει περιθώριο έξι μηνών για να πουλήσει το TikTok, διαφορετικά θα αντιμετωπίσει απαγόρευση από τα καταστήματα εφαρμογών και τις υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων στις ΗΠΑ.

Το TikTok χαρακτήρισε το νομοσχέδιο αντισυνταγματικό, λέγοντας ότι "θα αφαιρέσει από 170 εκατομμύρια Αμερικανούς το συνταγματικό τους δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση" και θα πλήξει τους δημιουργούς και τις επιχειρήσεις που βασίζονται στην υπηρεσία. Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία έστειλε ειδοποιήσεις στους χρήστες, καλώντας τους να ζητήσουν από τους εκπροσώπους τους να αντιταχθούν στο νομοσχέδιο. Οι υπάλληλοι του Κογκρέσου ανέφεραν ότι τα γραφεία ήταν κατακλυσμένα από κλήσεις, πολλές από τις οποίες προέρχονταν από μπερδεμένους εφήβους. Οι βουλευτές κατηγόρησαν αργότερα την εταιρεία ότι προσπαθεί να "παρέμβει" στη νομοθετική διαδικασία.


Ακτιβιστές που αγωνίζονται για την ελευθερία του λόγου και τα ψηφιακά δικαιωμάτα αντιτίθενται επίσης στο νομοσχέδιο, με πολλούς να σημειώνουν ότι οι πιο γενικευμένοι νόμοι περί απορρήτου θα ήταν πιο αποτελεσματικοί για την προστασία των δεδομένων χρηστών των Αμερικανών παρά ένα μέτρο που στοχεύει πρωτίστως μία εφαρμογή. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*