Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Στη φάκα "ποντικός" της Google που φέρεται "έκλεβε" εμπορικά μυστικά και προοριζόταν για CTO στην Κίνα

*
Ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ κατηγορεί έναν μηχανικό της Google, τον Linwei Ding, γνωστό και ως Leon Ding, για φερόμενη κλοπή εμπορικών μυστικών γύρω από το λογισμικό και το hardware του AI chip της Google. Η αναπληρώτρια γενική εισαγγελέας Lisa Monaco είπε σε δήλωσή της ότι ο Ding "έκλεψε από την Google πάνω από 500 εμπιστευτικά αρχεία που περιείχαν εμπορικά μυστικά τεχνητής νοημοσύνης ενώ εργαζόταν κρυφά για εταιρείες με έδρα την Κίνα που αναζητούσαν ένα προβάδισμα στην κούρσα της τεχνολογίας AI".

Μεγάλο μέρος των κλεμμένων δεδομένων φέρεται να αφορούν τα TPU chips της Google, που έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν εργασίες που σχετίζονται με τεχνητή νοημοσύνη και σε συνδυασμό με τις GPU της Nvidia, μπορούν να εκπαιδεύσουν και να "τρέξουν" μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης όπως το Gemini.


Η κυβέρνηση των ΗΠΑ τον κατηγορεί ότι μετέφερε αυτά τα αρχεία σε ένα προσωπικό του λογαριασμό στο Google Cloud από τον Μάιο του 2022 έως τον Μάιο του 2023.

Table listing stolen technology linked to Google TPUs, GPUs, and supercomputing data centers.

Κατηγορείται ότι, λιγότερο από ένα μήνα αφότου άρχισε να κλέβει αρχεία, μια κινεζική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο του machine learning, με το όνομα Rongshu προσφέρθηκε να τον κάνει CTO, αυτός μετέβη στην Κίνα για πέντε μήνες για να συγκεντρώσει κεφάλαια για την εταιρεία και στη συνέχεια ίδρυσε και ηγήθηκε μιας machine learning startup με το όνομα Zhisuan, ενώ εργαζόταν ακόμα για την Google. Παραιτήθηκε από τη Google τον Δεκέμβριο του 2023 - και σύμφωνα με πληροφορίες έκλεισε ένα εισιτήριο απλής μετάβασης για το Πεκίνο που είχε προγραμματιστεί να αναχωρήσει δύο ημέρες μετά την ημερομηνία παραίτησής του - αφού η εταιρεία άρχισε να τον ρωτά για τα uploads του.

Το κατηγορητήριο αναφέι επίσης ότι τον Δεκέμβριο του 2023, φέρεται να προσποιήθηκε ότι ήταν παρών στο γραφείο της Google στις ΗΠΑ, βάζοντας έναν άλλο υπάλληλο να σκανάρει το σήμα του στην πόρτα ενώ βρισκόταν στην Κίνα. Ο Ding βαρύνεται με τέσσερις κατηγορίες κλοπής εμπορικών μυστικών, επομένως αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και δέκα ετών και πρόστιμο 250.000 δολαρίων για κάθε κατηγορία, εάν καταδικαστεί. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*