Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Σχεδόν το ένα τέταρτο του βυθού της θάλασσας ολόκληρου του πλανήτη έχει πλέον χαρτογραφηθεί

*
Σχεδόν το 25% του βυθού της θάλασσας της Γης είναι πια χαρτογραφημένο χάρη στο Seabed 2030 Project της Nippon Foundation-GEBCO. Το εν λόγω project στηρίζεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό τις οικειοθελείς παραχωρήσεις βαθυμετρικών δεδομένων από διάφορες κυβερνήσεις του πλανήτη, από εταιρείες και από ινστιτούτα μελέτης. Στο σύνολό του αποτελεί μέρος ενός ακόμα μεγαλύτερου project, του οποίου ηγούνται τα Ηνωμένα Έθνη και ονομάζεται The Ocean Decade.

Το Seabed 2030 έχει στόχο την πλήρη χαρτογράφηση του υποθαλάσσιου κόσμου του πλανήτη μας μέχρι το 2030. Πολλοί μελετητές υποστηρίζουν πως ο συγκεκριμένος στόχος είναι αρκετά εφικτός, δεδομένης της γρήγορης τεχνολογικής ανάπτυξης, αλλά και χάρη στη συλλογή διαθέσιμων σχετικών δεδομένων. Όλα τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν από το Seabed 2030 θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα www.gebco.net.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*