Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Συνεχίζεται η συνεργασία ανάμεσα σε Ρωσία και οι ΗΠΑ για τη μεταφορά πληρωμάτων στον ISS

*
Η αλήθεια είναι ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ έχουν τεταμένες σχέσεις τα τελευταία χρόνια. Παρόλα αυτά συνεχίζουν να συνεργάζοντατι για τη μεταφορά των πληρωμάτων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Η Roscosmos, η ομοσπονδιακή διαστημική υπηρεσία της Ρωσίας, ανακοίνωσε ότι οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να συνεργάζονται σε "διασταυρούμενες πτήσεις μέχρι και το 2025".

Οι πολλαπλές πτήσεις περιλαμβάνουν την μεταφορά πληρωμάτων από διάφορες χώρες με το ίδιο διαστημόπλοιο. Η Roscosmos σκοπεύει πάντα να έχει τουλάχιστον έναν δικό της αντιπρόσωπο στο ρωσικό τμήμα του ISS και τουλάχιστον έναν εκπρόσωπο της NASA στο τμήμα των ΗΠΑ. Ο οργανισμός πρόσθεσε ότι η απόφαση ελήφθη "για να διατηρηθεί η αξιοπιστία του ISS στο σύνολό του". Ο ISS, που εκτοξεύτηκε το 1998, είναι σύμβολο της συνεργασίας ΗΠΑ-Ρωσίας μετά τον Ψυχρό Πόλεμο και το τέλος του λεγόμενου space race.


Η είδηση ακολουθεί την ανακοίνωση της NASA τον Απρίλιο του 2023 ότι η Ρωσία θα παραμείνει στο ISS μέχρι το 2028. Η αμερικανική υπηρεσία έχει δεσμευτεί να διατηρήσει τον ISS τουλάχιστον έως το 2030. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*