Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Σύντομα θα "τρέχει" τοπικά σε PCs το Copilot AI της Microsoft

*
Εκπρόσωπος της Intel δήλωσε στο Tom's Hardware ότι το Copilot AI της Microsoft σύντομα θα τρέχει τοπικά σε PCs. Επίσης, η εταιρεία αναφέρει πως τα επόμενης γενιάς AI PCs θα έχουν ενσωματωμένα neural processing units (NPUs) με ισχύ πάνω από 40 TOPS (trillion operations per second) και θα είναι πέρα από τις δυνατότητες κάθε εμπορικά διαθέσιμου επεξεργαστή.

Σύμφωνα με την Intel, τα AI PCs θα έχουν τη δυνατότητα να τρέχουν τοπικά περισσότερες λειτουργίες του Copilot, που τη στιγμή αυτή εκτελεί τα πάντα στο cloud, ακόμα και όταν πρόκειται για πολύ περιορισμένου μεγέθους εργασίες. Αυτό δημιουργεί αρκετό lag, που είναι ανεκτό για μεγαλύτερα bots αλλά όχι ιδανικό για μικρότερες δουλειές. Η προσθήκη της δυνατότητας να πραγματοποιούνται οι υπολογισμοί τοπικά θα μειώσει το lag, με ενδεχόμενη ταυτόχρονη βελτίωση των επιδόσεων και του απορρήτου.


Ως τώρα, την ταχύτερη NPU έχει ο Apple M3, με 18 TOPS. Τα AMD Ryzen 8040 και 7040 laptop chips ακολουθούν με 16 και 10 TOPS αντίστοιχα, τη στιγμή που ο Meteor Lake της Intel για laptops πιάνει επίσης 10 TOPS. Πολύ πιθανό, ο Snapdragon X Elite της Qualcomm να φτάσει τα 45 TOPS, ξεπερνώντας την ελάχιστη απαίτηση για να λειτουργήσει τοπικά το Copilot. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*