Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούν να αποθηκεύουν τα στοιχεία Ευρωπαίων χρηστών στις Η.Π.Α.

*
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ήρθαν σε μια νέα συμφωνία για την υπερατλαντική μεταφορά δεδομένων και συγκεκριμένα αυτών που αφορούν Ευρωπαίους πολίτες. Τα νέα έρχονται από ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία έκανε γνωστό ότι η συμφωνία αυτή επιτρέπει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη μεταφορά δεδομένων των χρηστών τους, από την Ευρώπη στις Η.Π.Α. και το αντίστροφο.

Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται τρία χρόνια μετά το τέλος του Privacy Shield, από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Privacy Shield ήταν ένα πρωτόκολλο που επέτρεπε στις εταιρείες με έδρα τις Η.Π.Α. να συλλέγουν και να επεξεργάζονται δεδομένα από χρήστες της Ευρώπης. Τότε, το δικαστήριο απεφάνθη ότι το Privacy Shield δεν έκανε αρκετά ώστε να προστατέψει τα δεδομένα των χρηστών από υπηρεσίες πληροφοριών της Αμερικής. Αυτό έκανε ζημιά σε εταιρείες όπως η Meta και η Amazon, μια και η συλλογή δεδομένων είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι των εργασιών τους.


Τώρα, το νέο EU-US Data Privacy Framework περιορίζει τα δεδομένα στα οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση υπηρεσίες πληροφοριών στις Η.Π.Α. και εδραιώνει το Data Protection Review Court (DPRC), έναν οργανισμό που θα μπορεί να ελέγχει και να επιλύνει τυχόν σχετικά προβλήματα, αλλά και να διατάξει τη διαγραφή συγκεκριμένων δεδομένων. Επιπλέον, οι αμερικανικές εταιρείες θα πρέπει να διαγράφουν δεδομένα χρηστών, εφόσον δεν είναι πλέον χρήσιμα για τον σκοπό, για τον οποίο συλλέχθηκαν.

Η παραπάνω συμφωνία μένει να εγκριθεί και από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι προηγούμενες δύο προσπάθειες εδραίωσης ενός σχετικού πλαισίου δράσης απέτυχαν, καθώς απορρίφθηκαν από τους δικαστές.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*