Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ταχύτητα 1.000 χλμ/ ώρα θα μπορεί να πιάσει το νέο τρένο που δοκιμάζει η Κίνα

*
Ως ένα όχημα που σχεδόν πετάει, χαρακτηρίζεται το νέο υψηλής ταχύτητας τρένο, που δοκιμάστηκε με επιτυχία από μια ομάδα επιστημόνων στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Κίνας. Υποστηρίζουν ότι μπορεί να πιασει ταχύτητες 1.000 χλιομέτρων ανά ώρα, γεγονός που το κατατασσει στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας με τα γρηγορότερα τρένα του κόσμου. Αυτό είναι εφικτό χάρη στην τεχνολογία που χρησιμοποιεί, η οποία μοιάζει με εκείνη του Hyperloop, του τρένου του Elon Musk.

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά τρένα, δεν κινείται σε ράγες, αλλά παραμένει στον αέρα χάρη σε πανίσχυρους μαχνήτες. Έτσι λοιπόν και η διαδρομή είναι διαφορετική, μια και κινείται μέσω σωλήνων που δεν έχουν αέρα. Επίσης, χάρη στους μαγνήτες αποφεύγεται η αντίσταση λόγω τριβής ενώ μέσω των ειδικών σωλήνων αποφεύγεται η αντίσταση του αέρα.


Οι ειδικοί έχουν ήδη κάνει δοκιμές σε μια απόσταση δύο χιλιομέτρων, με την κατασκευή τους να πιάνει τα 130 χιλιόμετρα ανά ώρα. Στο επόμενο τεστ, η απόσταση θα αυξηθεί στα 60 χιλιόμετρα και εκεί πολύ πιθανό το τρένο να πιάσει τα 1.000 χιλιόμετρα ταχύτητα.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*