Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Τέλος εποχής για την υπηρεσία chat Omegle που είχε γίνει μαγνήτης κακοποιών

*
Τέλος εποχής για την υπηρεσία chat Omegle, που "ζευγαρώνει" μεταξύ τους τυχαίους χρήστες προκειμένου να συνομιλήσουν μέσω κειμένου ή video. Ο Leif K-Brooks, ο οποίος ξεκίνησε την υπηρεσία όταν ήταν 18 ετών, ανακοίνωσε το κλείσιμό της και μίλησε για το ξεκίνημά της, καθώς και για το πώς αναπτύχθηκε οργανικά επειδή "οι συναντήσεις με νέους ανθρώπους είναι βασική ανθρώπινη ανάγκη». Αν και δεν εμβάθυνε στους συγκεκριμένους λόγους για το κλείσιμο του Omegle, παραδέχτηκε ότι «κάποιοι έκαναν κακή χρήση της υπηρεσίας, μεταξύ άλλων για να τη διάπραξη αποτρόπαιων εγκλημάτων.

Οι επικριτές του ιστότοπου είχαν εκφράσει ανησυχία για την ασφάλεια των χρηστών τα τελευταία χρόνια, με ορισμένους να τον αποκαλούν ακόμη και «πόλο έλξης για παιδεραστές». Το 2021, μια Αμερικανίδα μήνυσε τον ιστότοπο επειδή την ταίριαξε με ένα άτομο που την υποχρέωνε να του στέλνει συγκεκριμένου στυλ εικόνες για τρία χρόνια, ξεκινώντας από όταν ήταν μόλις 11 ετών. Η νομική της ομάδα είπε ότι ο τρόπος που λειτουργεί η πλατφόρμα της επιτρέπει να γίνει «πεδίο κυνγιού για αρπακτικά». Το 2022 δύο άνδρες στις ΗΠΑ καταδικάστηκαν επειδή εκμεταλλεύονταν παιδιά που γνώρισαν σε εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένου του Omegle, αναγκάζοντάς τα να κάνουν σεξουαλικές πράξεις και να τους στέλνουν ακατάλληλες φωτογραφίες και video. Ακόμα, έρευνα του BBC αποκάλυψε αύξηση των περιπτώσεων χρηστών που εκτέθηκαν στο Omegle chat. Αυτοί οι χρήστες περιελάμβαναν ανηλίκους, επειδή ενώ ο ιστότοπος προορίζεται τεχνικά για χρήση από άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, δεν υπάρχει ο οποιοσδήποτε μηχανισμός για την επαλήθευση ηλικίας.


Στο αποχαιρετιστήριο σημείωμά του, ο K-Brooks είπε ότι συνεργάστηκε με τις αρχές καθώς και «το Εθνικό Κέντρο για τα παιδιά που έχουν εξαφανιστεί και έχουν πέσει θύματα εκμετάλλευσης, για να βοηθήσει να μπουν οι κακοποιοί στη φυλακή όπου ανήκουν». Ο ιστότοπός του, είπε, συνέλεξε στοιχεία εναντίον αυτών των ανθρώπων και έδωσε συμβουλές στις αρχές να τους βάλουν στη φυλακή. Ωστόσο, είπε ότι η καταπολέμηση του εγκλήματος είναι «μια μάχη που δεν τελειώνει» και ότι «ο κόσμος έχει γίνει πιο πανούργος» τα τελευταία χρόνια. Είπε επίσης ότι υπάρχει "ένας συνεχής καταιγισμός επιθέσεων σε υπηρεσίες επικοινωνίας... με βάση τη συμπεριφορά ενός κακόβουλου υποσυνόλου χρηστών".

Στο τέλος, διαπίστωσε ότι το «υπάρχον άγχος και τα έξοδα λειτουργίας του Omegle και η καταπολέμηση της κακής χρήσης του» δεν ήταν πλέον βιώσιμα, τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά. «Ειλικρινά, δεν θέλω να πάθω καρδιακή προσβολή στα 30 μου», πρόσθεσε. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*