Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

TikTok ΗΠΑ: Σφίγγει ο κλοιός, πέρασε νομοσχέδιο που μπορεί και να απαγορεύσει τη λειτουργία του!

*
Δεν έχουν τελειωμό τα μπλεξίματα του TikTok στις ΗΠΑ, αφού η κινεζική ByteDance βρίσκεται και πάλι στα σχοινιά μετά από νέο νομοσχέδιο! Την Τετάρτη, η βουλή των ΗΠΑ υπερψήφισε ένα νομοσχέδιο που μπορεί να απαγορεύσει στο TikTok να λειτουργεί στη χώρα, εκτός και αν διακοπούν οι σχέσεις του με την «μαμά» εταιρεία. Πήρε 352 θετικές ψήφους, ενώ μόλις 65 βουλευτές το καταψήφισαν.

Επόμενο βήμα είναι να εγκριθεί από τη Γερουσία και επειδή αυτό το στάδιο είναι δύσκολο, είναι ίσως το μόνο πράγμα που μπορεί να γλιτώσει την πλατφόρμα αυτή τη στιγμή. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τις συνεχείς αναφορές ανησυχίας από μέρος των Αμερικανών βουλευτών ότι η ByteDance μπορεί να παρέχει πληροφορίες χρηστών στην κινεζική κυβέρνηση, κάτι που θεωρείται και ως απειλή προς την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.


Η πλευρά του TikTok επιμένει πως δεν αποθηκεύει πληροφορίες για τους Αμερικανούς χρήστες στην Κίνα και δουλεύει συνεχώς να βρει κάποια πιο πειστική λύση για να γλιτώσει μετέπειτα προβλήματα στην αγορά της Αμερικής. Ο Donald Trump πήρε μάλιστα θέση για το θέμα, λέγοντας πως μια τέτοια κίνηση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι χτύπημα προς την ελευθερία του λόγου και θα δώσει όλο το πεδίο δράσης των social media στην Meta να το εκμεταλλεύεται.

Όλα αυτά βέβαια γίνονται σε μια περίοδο που ο τωρινός Πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται να χρειάζεται το TikTok για να περάσει το μήνυμά τους προς τους νεότερους ψηφοφόρους και ενόψει των εκλογών του 2024.

Πηγή εικόνας: News.CGTN.com 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*