Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το ChatGPT ψεύδεται ακόμα και όταν πρέπει να πει την ώρα

*
Το ChatGPT αποτελεί μια από τις αγαπημένες ασχολίες των χρηστών του Internet το τελευταίο διάστημα και κάποια ανακαλύπτουν νέους τρόπους χρήσης του δημοφιλούς AI chatbot. Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι το ρολόι E Ink, που δημιούργησε ο σχεδιαστής και blogger Matt Webb. Χρησιμοποιεί το ChatGPT για να δημιουργήσει ένα ποιηματάκι δύο στίχων και λέει την ώρα κάθε λεπτό της ημέρας. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο The Verge, ο Webb αναφέρει ότι το ρολόι είναι εφοδιασμένο με μια παλιά οθόνη Inky wHAT και ένα Raspberry Pi, το οποίο προηγουμένως είχε χρησιμοποιήσει σε ένα κανονικό ψηφιακό ρολόι.

Είναι ευρέως γνωστό ότι τα μοντέλα γλώσσας τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT έχουν την τάση να δημιουργούν δεδομένα (μερικές φορές γνωστά ως "ψευδαισθήσεις") και αποδεικνύεται ότι αυτό είναι αλήθεια ακόμα κι πρέπει απλά να πούνε την ώρα ώρα. Περίπου μία φορά κάθε 15 λεπτά, λέει ο Webb, το ρολόι ψεύδεται για την ώρα με σκοπό να ταιριάξει την ομοιοκαταληξία.


Οι αντιδράσεις του κόσμου για το E Ink είναι ενθουσιώδεις και ο Webb αναζητά τρόπους να το κάνει ευρέως διαθέσιμο.
 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*