Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

To διαστημικό σκάφος DART στην πρώτη αποστολή για την προστασία της Γης

*
Οι περισσότεροι επιστήμονες της αποστολής θα δυσανασχετούσαν στη σκέψη ότι το διαστημικό σκάφος τους θα συντριβεί και θα γίνει χίλια κομμάτια. Αλλά για όσους βρίσκονται πίσω από το ερευνητικό σκάφος DART της NASA, οτιδήποτε λιγότερο από την πλήρη καταστροφή θα χαρακτηριστεί ως αποτυχία.

Το διαστημικό σκάφος των 330 εκατομμυρίων δολαρίων πρόκειται να συγκρουστεί μετωπικά σε έναν αστεροειδή περίπου 11 εκατομμύρια χιλιόμετρα πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου 2022. Η πρόσκρουση, με σχεδόν επτά χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, θα εξαλείψει τον ανιχνευτή μισού τόνου, για χάρητης πλανητικής άμυνας.


Όχι ότι ο Δήμορφος, ο εν λόγω αστεροειδής, αποτελεί απειλή για την ανθρωπότητα. Το DART, ή η δοκιμή ανακατεύθυνσης αστεροειδούς, είναι ένα πείραμα, η πρώτη αποστολή που έγινε ποτέ για να αξιολογηθεί εάν οι αστεροειδείς μπορούν να εκτραπούν σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί σε πορεία σύγκρουσης με τη Γη. Μια καλά μελετημένη σύγκρουση θα μπορούσε να αποτρέψει τον Αρμαγεδδώνα, ή έτσι είναι η σκέψη, και να γλιτώσει τους ανθρώπους από την ίδια μοίρα με τους δεινόσαυρους.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*