Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το Instagram θα θολώνει τις γυμνές εικόνες σε μηνύματα προς ανήλικους χρήστες

*
Η νέα δυνατότητα του Instagram για θόλωση των προσωπικών μηνυμάτων που περιέχουν γυμνό, έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τους χρήστες, ιδιαίτερα τους ανηλίκους, από την έκθεση σε πορνογραφικό και δυνητικά επιβλαβές περιεχόμενο. Χρησιμοποιεί τεχνολογία μηχανικής εκμάθησης στη συσκευή για να αναλύει εικόνες με σκοπό του εντοπισμού γυμνών αναπαραστάσεων, χωρίς να στέλνει δεδομένα πίσω στους διακομιστές της Meta. Αυτό σημαίνει ότι η ανάλυση πραγματοποιείται απευθείας στη συσκευή του χρήστη, διασφαλίζοντας τη διατήρηση του απορρήτου.

An example of Instagrams new nude image blurring feature.


Εάν εντοπιστεί γυμνό, η εικόνα θολώνει αυτόματα, δίνοντας στους χρήστες την επιλογή να δουν το περιεχόμενο ή όχι. Αυτή η δυνατότητα είναι μια προεπιλεγμένη ρύθμιση για χρήστες κάτω των 18 ετών και μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί μη αυτόματα από τους χρήστες στις ρυθμίσεις του λογαριασμού τους. Η προσέγγιση αντανακλά μια αυξανόμενη τάση στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούν προηγμένη τεχνολογία για τη δημιουργία ενός πιο ασφαλούς διαδικτυακού περιβάλλοντος, με σεβασμό στην ιδιωτικότητα των χρηστών.

A screenshot of Instagram’s incoming nudity protection feature blurring a nude image in messages.

Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να μπλοκάρουν τον αποστολέα των γυμνών φωτογραφιών ή να αναφέρουν το περιστατικό. Αυτή η προληπτική προσέγγιση όχι μόνο αντιμετωπίζει το ζήτημα του ανεπιθύμητου περιεχομένου, αλλά αντιμετωπίζει επίσης το ευρύτερο πρόβλημα των διαδικτυακών παραπλανήσεων. Επιπλέον, οι προειδοποιήσεις χρησιμεύουν ως μέσο αποτροπής και αναδεικνύουν τους κινδύνους που συνδέονται με την κοινή χρήση τέτοιων εικόνων.

A snapshot of the warning message that will be shown to teen Instagram users who receive unwanted nude images in their DMs. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*