Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το Nightshade ίσως "δηλητηριάσει" μοντέλα AI όπως το DALL-E και το Midjourney

*
Όσοι μάχονται ενάντια στη χρήση δεδομένων για την εκπαίδευση μοντέλων AI έχουν στα χέρια τους ένα νέο εργαλείο. Πρόκειται για το Nightshade που επιτρέπει στους χρήστες να το επισυνάψουν στις δημιουργίες τους και έτσι αν αυτές χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης, θα λειτουργήσουν με βλαπτικό τρόπο. Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι ακόμα και η αφαιρέσει από το DALL-E, το Stable Diffusion και το Midjourney την ικανότητα να δημιουργούν εικόνες. Το Nightshade πραγματοποιεί μη εμφανείς αλλαγές στα pixels σε δημιουργίες ψηφιακής τέχνης. Όταν το τροποποιημένο δημιούργημα τροφοδοτείται στο μοντέλο AI για εκπαίδευση, τότε εκμεταλλευόμενο ένα κενό ασφαλείας που προκαλεί σύγχυση και αντί να αντιλαμβάνεται μια εικόνα ενός αυτοκινήτου ως αυτκίνητο, θα νομίζει ότι πρόκειται για αγελάδα.

Το MIT Technology Review ανέφερε ότι ο Ben Zhao, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο και ένας από τους δημιουργούς του Nightshade, ελπίζει αλλάξει την ισχύουσα κατάσταση εναντίον των εταιρειών που εκπαίδεύουν τα μοντέλα τους με δεδομένα τα οποία προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.


"Παραδόξως, φαίνεται ότι ένας μέτριος αριθμός επιθέσεων με το Nightshade μπορεί να αποσταθεροποιήσει τα γενικά χαρακτηριστικά ενός μοντέλου μετατροπής κειμένου σε εικόνα, απενεργοποιώντας ουσιαστικά την ικανότητά του να δημιουργεί εικόνες που να βγάζουν νόημα", αναφέρει το MIT Technology Review.

Οι καλλιτέχνες μπορούν να ανεβάσουν τη δουλειά τους στο Glaze, ένα εργαλείο που αναπτύχθηκε από τους δημιουργούς του Nightshade που αναδιαμορφώνει το καλλιτεχνικό τους στυλ, για παράδειγμα, κάνοντας ένα ρεαλιστικό σχέδιο σε κάτι κυβιστικό. Το Nightshade θα ενσωματωθεί στο Glaze, επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέξουν αν θέλουν να προκαλέσουν ζημιά ή να είναι ικανοποιημένοι που το μοντέλο δεν μπορεί να μιμηθεί το στυλ της τέχνης τους. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*