Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

To Spotify θα μεταφράζει podcasts με την αυθεντική φωνή των παρουσιαστών

*
Το Spotify είναι μια ακόμα υπηρεσία που εκμεταλλεύεται τα σύγχρονα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης. Στο πλαίσιο αυτό συνεργάζεται με μια σειρά από podcasters για να μεταφράσει τη δουλειά τους από τα αγγλικά στα ισπανικά με την ίδια ακριβώς φωνή και τις επόμενες εβδομάδες θα προχωρήσει με μεταφράσεις στα γαλλικά και στα γερμανικά. Η αρχή έγινε με ονόματα όπως οι Dax Shepard, Monica Padman, Lex Fridman, Bill Simmons και Steven Bartlett. Το Spotify σκοπεύει να επεκτείνει το group με το The Rewatchables του The Ringer και την επερχόμενη εκπμπή του Trevor Noah.

Παράδειγμα από την εκπομπή του Lex Fridman:




Το εγχείρημα βασίζεται στην εφαρμογή Whisper της OpenAI που μπορεί να αντιγράψει την αγγλική ομιλία και να μεταφράσει άλλες γλώσσες στα αγγλικά. Όμως το Spotify προχωράει πέρα από την απλή μετάφραση της ομιλίας σε κείμενο, καθώς θα μεταφράζει ένα podcast σε διαφορετική γλώσσα και θα το αναπαράγει με μια ψηφιοποιημένη, πιστή όμως έκδοση της φωνής του παρουσιαστή. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*