Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το TikTok δεν γλίτωσε το πρόστιμο από την αρχή απορρήτου της Μ. Βρετανίας

*
Η αρχή απορρήτου της Μ. Βρετανίας επέβαλε πρόστιμο ύψους $15,8 εκ. στο TikTok, για πολλαπλές παραβάσεις των νόμων περί προστασίας δεδομένων, περιλαμβανομένου του τρόπου που η πλατφόρμα χειρίστηκε προσωπικές πληροφορίες ανηλίκων. Υποστηρίζεται ότο το 2020, το TikTok επέτρεψε τη χρήση του από 1,4 εκ. παιδιά κάτω των 13 ετών, κατά παράβαση της τοπική νομοθεσίας, που προβλέπει ότι θα πρέπει να υπάρχει σχετική άδεια από γονείς και κηδεμόνες. Επιπλέον, το TikTok κατηγορείται ότι δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για να αφαιρέσει τους κάτω από το όριο ηλικίας χρήστες από την εφαρμογή του. Επιπλέον, οι χρήστες δεν ενημερώθηκαν σωστά σχετικά με το πως πραγματοποιείται η διαχείριση και η κοινοποίηση των δεδομένων τους. Έτσι, ιδιαίτερα οι ανήλικοι, ήταν αδύνατο να λάβουν συνειδητοποιημένες αποφάσεις σχετικά με τη χρήση του TikTok.

To πρόστιμο είναι σχεδόν το μισό από αυτό ($33,7 εκ.) με το οποίο είχε προειδοποιήσει η Μ. Βρετανία τους υπεύθυνους της πλατφόρμας πριν από λίγους μήνες.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*