Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το τηλεσκόπιο James Webb κατέγραψε αιθαλομίχλη 12 δισεκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη

*
Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο A&M του Τέξας χρησιμοποίησαν το τηλεσκόπιο James Webb της NASA για να ανακαλύψουν σωματίδια καπνού και αιθαλομίχλης σε έναν γαλαξία που απέχει 12 δισεκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη. Επισήμως περιγράφονται ως "οργανικά σωματίδια" και η ανακάλυψη επιτρέπει στους αστρονόμους να ρίξουν μια ματιά σε μια εποχή που το σύμπαν βρισκόταν στα πρώτα στάδια σχηματισμού του. Δημοσιεύτηκε στο Nature Journal νωρίτερα αυτό το μήνα και είναι μια από τις πρώτες ανακάλυψης του είδους που έγινε από το τηλεσκόπιο Webb που προκάλεσε δέος τόσο στους αστρονόμους όσο και στο ευρύ κοινό με τις καθαρές εικόνες των γαλαξιών.



Το σύμπαν είναι περίπου 13,7 δισεκατομμυρίων ετών και οι εικόνες καταγράφουν καπνό και αιθαλομίχλη από μια εκπληκτική απόσταση 12 δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη. Λόγω έλλειψης καλύτερης διατύπωσης, αυτό δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια ματιά στο παρελθόν, καθώς οι γαλαξίες που είναι ορατοί στην εικόνα θα έχουν διαφορετική μορφή σήμερα, εάν υπάρχουν.

"Ανίχνευση καπνού σε έναν γαλαξία στην πρώιμη ιστορία του σύμπαντος; Το Webb το κάνει να φαίνεται εύκολο. Τώρα που δείξαμε ότι αυτό είναι δυνατό για πρώτη φορά, ανυπομονούμε να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε αν είναι αλήθεια ότι όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Ίσως ακόμη και να μπορέσουμε να βρούμε γαλαξίες που είναι τόσο νέοι που πολύπλοκα μόρια σαν κι αυτά δεν είχαν ακόμη χρόνο να σχηματιστούν στο κενό του διαστήματος, επομένως οι γαλαξίες είναι όλοι φωτιά χωρίς καπνό. Ο μόνος τρόπος να γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι να αναζητήσουμε περισσότερους γαλαξίες, ακόμη πιο μακριά από αυτόν", δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, Justin Spilker.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*