Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το τηλεσκόπιο James Webb ζουμάρει στον Cartwheel Galaxy (video)

*
Ο Cartwheel Galaxy είναι ο τελευταίος μακρινός γαλαξία που συγκεντρώνει την προσοχή του τηλεσκόπιου Webb. Το Webb είναι το πλέον ισχυρό τηλεσκόπιο που έχει κατασκευαστεί ποτέ και συνεχίζει να καταγράφει εικόνες από το μακρινό διάστημα. Σε ένα νέο video της European Space Agency, που συνεργάζεται με τη NASA και την Canadian Space Agency, το τηλεσκόπιο ζουμάρει στον Cartwheel Galaxy, που βρίσκεται 500 εκ. έτη φωτός μακριά.

Τα πλάνα ολοκληρώνονται με μια εντυπωσιακή εικόνα του Cartwheel Galaxy η λήψη της οποίας πραγματοποιήθηκε με τον συνδυασμό της Near-Infrared Camera και του Mid-Infrared Instrument, που επιτρέπει υψηλό επίπεδο λεπτομέρειας.


Στην εικόνα, ο Cartwheel Galaxy βρίσκεται σε μεταβατική φάση, κάτι που σημαίνει πως ίσως βρίσκεται σε διαδικασία σύγκρουσης με άλλον γαλαξία.
 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*