Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το YouTube θα προστατεύσει τους συνεργάτες του στη μουσική βιομηχανία από το AI

*
Το YouTube ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή δύο διαφορετικές κατευθυντήριες γραμμές για deepfakes που δημιουργούνται από AI. Η μια θα είναι πολύ αυστηρή και θα αφορά την προστασία των συνεργατών της πλατφόρμας που προέρχονται από τον χώρο της μουσικής βιομηχανίας και η άλλη, πιο χαλαρή, θα έχει να κάνει με όλους τους υπόλοιπους.

Ξεκινώντας από τα βασικά, το YouTube θα απαιτήσει από τους δημιουργούς να αρχίσουν να χαρακτηρίζουν ως "ρεαλιστικό" περιεχόμενο που δημιουργείται από AI όταν ανεβάζουν videos και η απαίτηση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για θέματα όπως οι εκλογές ή οι συνεχείς πολεμικές συγκρούσεις. Πάντως, δεν υπάρχει ξεκάθαρος ορισμός για το τι εννοεί ως "ρεαλιστικό" το YouTube. Ο εκπρόσωπος της πλατφόρμας, Jack Malon, δήλωσε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν λεπτομερίες οδηγίες με παραδείγματα.


Το YouTube λέει ότι οι κυρώσεις για τη μη ακριβή επισήμανση περιεχομένου που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη θα ποικίλλουν. Θα μπορούσαν βεβαίως να περιλαμβάνουν το "κατέβασμα" και την απενεργοποίηση εσόδων. Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα αντιλαμβάνεται το YouTube ότι ένα χωρίς επισήμανση δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη. Ο Malon αναφέρει απλά ότι η πλατφόρμα «επενδύει σε εργαλεία που θα την βοηθήσουν να εντοπίζει και να προσδιορίζει με ακρίβεια εάν οι δημιουργοί έχουν εκπληρώσει τις απαιτήσεις για επισήμανση όταν το περιεχόμενο έχει αλλαχθεί ή αποτελεί προϊόν σύνθεση. Πάντως, τέτοια εργαλεία προς το παρόν δεν υπάρχουν και όσα λένε ότι είναι ικανά να εξυπηρετήσουν τα παραπάνω αποτυγχάνουν παταγωδώς.

Επίσης, το YouTube θα επιτρέπει στους χρήστες να ζητούν να "κατέβουν" video που "προσομοιώνουν τα χαρακτηριστικά ενός υπαρκτού ατόμου, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή της φωνής του" χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα φόρμα αιτήματος απορρήτου. Επομένως, υπάρχει τρόπος για να απαλλαγείτε από deepfakes που σχετίζονται με εσάς. Αλλα, η εταιρεία λέει πως η αξιολόγηση αυτών των αιτημάτων θα πρέπει να βασιστεί σε μια σειρά από παράγοντες. Όπως το αν το περιεχόμενο αφορά παρωδία ή σάτιρα και εάν το άτομο είναι δημόσιος λειτουργός ή διάσημος.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει σαφές πλαίσιο που να κατοχρώνει τα όσα σκέφτεται να υλοποιήσει το YouTube, για τον λόγο αυτό αναμένεται να προκύψουν πολλά προβλήματα, κυρίως νομικής φύσης. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*