Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Έφυγε στα 90 του ο συνδημιουργός του Spiderman, Steve Ditko

*
Μετά από πρόσφατη δημοσίευση του The Hollywood Reporter, το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε τον θάνατο του θρυλικού σκιτσογράφου Steve Ditko. Συγκεκριμένα, στις 29 Ιουνίου βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμα του με τα αίτια της αποβίωσης του να παραμένουν άγνωστα. Ήταν 90 χρονών. Ο Steve Ditko άφησε τεράστια κληρονομιά στον χώρο των κόμικ, με τις πανέμορφες εικονογραφήσεις του και την ιδιαίτερη ματιά του. Μαζί με τον Stan Lee δημιούργησαν το 1961 τον Spiderman, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στο The Amazing Fantasy No. 15. Όμως η δημοτικότητα του ανέβηκε με ραγδαίους ρυθμούς και έτσι απέκτησε την δική του σειρά ονόματι The Amazing Spiderman. Βέβαια ένας υπερήρωας είναι τόσο καλός όσο είναι και οι αντίπαλοι του και ο Ditko δεν απογοήτευσε ούτε σε αυτό το κομμάτι. Doctor Octopus, Sandman, The Lizard και Green Goblin είναι κάποιοι από τους χαρακτήρες που επιμελήθηκε και προσέφεραν συναρπαστικές περιπέτειες και σε εμάς αλλά και στον Άνθρωπο-Αράχνη.



Το έτερο μεγάλο σημείο αναφοράς στο έργο του Ditko, είναι η δημιουργία του σουρεαλιστικού Doctor Strange το 1963. Έκτοτε αποχώρησε για αρκετά χρόνια από την Marvel, αφού προηγήθηκε μία διαμάχη με τον Stan Lee, χωρίς καμία επίσημη αιτιολόγηση. Συνέχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στις DC Comics, Charlton και διάφορες μικρές εκδότριες εταιρίες, αφήνοντας παρακαταθήκη χαρακτήρες όπως οι Mr A, The Question, Hawk & Dove και The Creeper. Το 1979 σήμανε την επιστροφή του στην Marvel όπου και παρέμεινε μέχρι την δεκαετία του '90, ως ελεύθερος επαγγελματίας. Στο ενδιάμεσο δημιούργησε τους Machine Man and the Micronauts και Squirrel Girl. Όντας εσωστρεφής και απομονωμένος από την κοσμική ζωή, σπάνια έδινε την οποιουδήποτε είδους συνέντευξη με αποτέλεσμα την σύνθεση μίας αινιγματικής φιγούρας. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους πολυάριθμους θαυμαστές του ανά τον πλανήτη, πολλοί από αυτούς προερχόμενοι από τον χώρο της showbiz, να αποδώσουν έναν ύστατο φόρο τιμής στον άνθρωπο ο οποίος τους σημάδεψε ανεξίτηλα σε κάποιο σημείο της ζωής τους. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*