Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Γιγάντια επιχείρηση κατά της online πειρατείας με κωδική ονομασία “Black IPTV”

*
Από το βράδυ της Τρίτης έχει ξεκινήσει μια τεράστια επιχείρηση αντιμετώπισης της online πειρατείας τηλεοπτικού περιεχομένου με την κωδική ονομασία Black IPTV. Οι αρχές της Ιταλίας συντονίζουν το έργο σε συνεργασία με αρκετές ακόμη διεθνείς ομάδες, προσπαθώντας να εντοπίσουν και να συλλάβουν μέλη κυκλώματος που δραστηριοποιούνται στην παράνομη αναμετάδοση καναλιών μέσω διαδικτύου. Οι ιταλικές αρχές, σε συνεργασία με τις Eurojust και Europol έχουν εντοπίσει υπόπτους σε Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Βουλγαρία και Μάλτα, ενώ μεταξύ των επικεφαλής του project παράνομης μετάδοσης φέρεται πως είναι και δύο Έλληνες (ένας εκ των οποίων έχει συλληφθεί, ενώ στο σπίτι του δεύτερου διεξάγεται έρευνα).



Η επιχείρηση Black IPTV έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες και μόνο στην Ιταλία φαίνεται ότι εμπλέκει πάνω από 5 εκατομμύρια χρήστες. Τα κέρδη από αυτή τη δραστηριότητα υπολογίζονται περί τα 60 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση. Οι ιταλικές Αρχές κατάσχεσαν την πλατφόρμα xstream codes, ενώ έχουν αρχίσει να ψάχνουν και τους σχετικούς λογαριασμούς που γίνονταν οι πληρωμές σε τράπεζες διαφόρων κρατών, αλλά και στο PayPal.

Οι ιταλικές Αρχές σημειώνουν πως οι Έλληνες θεατές που έβλεπαν παράνομα περιεχόμενο συνδρομητικών τηλεοπτικών προγραμμάτων ήταν αρκετοί και πως στο επόμενο χρονικό διάστημα όλες οι πληροφορίες θα δοθούν στο αρμόδιο ελληνικό Υπουργείο. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*