Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Διακόπτεται η ανάπτυξη του Instagram Kids

*
To Instagram ανακοίνωσε ότι διακόπτει την ανάπτυξης της εφαρμογής Instagram Kids, που απευθύνεται σε παιδιά κάτω των 13 ετών. Όπως αναφέρει σε σχετικό blog post o υπεύθυνος της εταιρείας, Adam Mosseri, θα συνεχιστεί η προσφορά εμπειρών για νεότερους χρήστες, πάντοτε υπό την επίβλεψη των μεγαλύτερων ηλικιών. Ο Mosseri κατηγορεί τα media και τους κριτικούς για τον λόγο ότι δεν κατανόησαν τον σκοπό της εφαρμογής, που προοριζόταν αποκλειστικά για παιδιά 10 έως 12 ετών και όχι για μικρότερες ηλικίες.

Η παύση της ανάπτυξης έρχεται λίγες μέρες μετά από μια σειρά δημοσιευμάτων της The Wall Street Journal, σχετικές με εκθέσεις του Facebook που αναφέρουν ότι το Instagram επιδείνωσε τα προβλήματα των έφηβων κοριτσιών σχετικά με το πως βλέπουν το σώμα τους. Το Facebook σημειώνει ότι τα δημοσιεύματα αυτά διαστεβλώνουν τις μελέτες της εταιρείας, όμως αρνείται να τις δώσει στη δημοσιότητα και υποστηρίζει πως έτσι και αλλιώς οι νέεοι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, οπότε θα είναι πολύ καλύτερο αν υπήρχε μιας μορφής επίβλεψη των δραστηριοτήτων τους. Επίσης το μέσο κοινωνικής δικτύωσης διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρχουν διαφημίσεις, παρόλα αυτά οι επικριτές δεν πείστηκαν.


Στην ομάδα αυτή ανήκει και η Kathryn Montgomery της ομάδας Center for Digital Democracy, που σε συνέντευξή της στο BBC τον περασμένο Απρίλιο, υποστήριξε ότι σκοπός δεν είναι άλλος από την επέκταση του Instagram franchise σε νεότερες ηλικίες, στοχεύοντας σε ακόμα περισσότερα κέρδη.
 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*