Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Εκτεθειμένα τα δεδομενα εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook

*
Η αποκαλυψη σοβαρών παρατυπιών στον τομέα της ασφάλειας δεδομένων, κοντεύει να γίνει καθημερινότητα για το Facebook. Αυτή τη φορά η εταιρεία UpGuard που εδρεύει στην Αυστραλία, ανακάλυψε 146GB δεδομένων από σχεδόν 550 εκ. λογαριασμούς χρηστών σε cloud servers της Amazon, εκτεθειμένα από τρίτες εταιρείες. Η πλειονότητα προέρχεται από τη μεξικανική Cultura Colectiva (Digital Media Publisher), η οποία κατέγραφε σχόλια, Facebook IDs και άλλα στοιχεία που έχουν να κάνουν με τη δραστηριότητα των χρηστών. Παρόμοια περίπτωση, οι χιλιάδες κωδικοί πρόσβασης που βρέθηκαν πρόσφατα αποθηκευμένοι σε απλό αρχείο κειμένου, δίχως την παραμικρή κωδικοποίηση. Παρά τις όποιες προσπάθειες της UpGuard, Cultura Colectiva και Amazon, είτε απλά αγνόησαν τα αιτήματα να απομακρυνθούν τα δεδομένα, είτε αρνήθηκαν να το κάνουν. Όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις από πλευράς Facebook τονίστηκε οτι η πολιτική της εταιρίας είναι η απαγόρευση της αποθήκευσης δεδομένων χρηστών από τρίτους και πως έχει ήδη ξεκινήσει τη συνεργασία με την Amazon προκειμένου να λυθεί το θέμα.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*