Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Επιθέσεις hackers σε πάνω από 500.000 routers

*
Hackers που ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί για ποιούς εργάζονται, έχουν μολύνει περισσότερα από 500.000 routers που χρησιμοποιούνται κυρίως από σπίτια και μικρά γραφεία σε 54 διαφορετικές χώρες. Το multi-stage malware ονομάζεται VPNFilter, μπορεί να επιβιώσει από reboot και λέγεται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συλλέξει επικοινωνιακές πληροφορίες, να “επιτεθεί” σε άλλες συσκευές ή και να καταστρέψει όσες έχει μολύνει μια ένα απλό command. Τα νέα έρχονται από μελετητές της Cisco, για μια συλλογική επίθεση που λέγεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη για πολλούς μήνες, και πιο συγκεκριμένα ξεκίνησε νωρίτερα του Σεπτεμβρίου του 2017. Οι συσκευές που είναι επιρρεπείς στο χτύπημα έχουν δημιουργηθεί από τους κατασκευαστές Linksys, MikroTik, Netgear, TP-Link και QNAP – οι Cisco και Symantec προτείνουν στους χρήστες να πραγματοποιήσουν factory reset, να αλλάξουν τα default passwords των συσκευών τους, να βεβαιωθούν πως “τρέχουν” το νεότερο firmware και – όταν είναι δυνατό – να απενεργοποιούν το remote administration (στο τέλος του άρθρου μπορείτε να δείτε την λίστα με τα μοντέλα που κινδυνεύουν περισσότερο).



Αναφορές από την Τετάρτη 23 Μαΐου μιλούν για κατάσχεση ενός key domain από το FBI, με πράκτορες να δηλώνουν πως η επίθεση αυτή των τελευταίων μηνών γίνεται εκ μέρους της ρωσικής κυβέρνησης από το hacking group Sofacy – επίσης γνωστό ως Fancy Bear, Sednit και Pawn Storm. Η κατάσχεση παρόλα αυτά δεν “σκοτώνει” το VPNFilter, το οποίο λειτουργεί σε 3 stages, με όσες συσκευές βρίσκονται ήδη στο stage 1 να μπορούν ακόμα να μολυνθούν. Οι συσκευές που βρίσκονται στο στόχαστρο της επίθεσης είναι οι εξής: Linksys E1200, Linksys E2500, Linksys WRVS4400N, Mikrotik RouterOS για Cloud Core Routers: Versions 1016, 1036, και 1072, Netgear DGN2200, Netgear R6400, Netgear R7000, Netgear R8000, Netgear WNR1000, Netgear WNR2000, QNAP TS251, QNAP TS439 Pro, Other QNAP NAS με QTS software, TP-Link R600VPN. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*