Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Apple επιτρέπει τη μεταφορά iCloud Photos στο Google Drive

*
Σύμφωνα με πρόσφατο έγγραφο στην επίσημη ιστοσελίδα υποστήριξης της Apple, η εταιρία φαίνεται να επιτρέπει πλέον τη μεταφορά δεδομένων από το iCloud στο Google Drive. Φυσικά, πίσω από τη δυνατότητα αυτή κρύβονται μερικά αλλά.

Συγκεκριμένα, οι χρήστες της εν λόγω υπηρεσίας έχουν πια τη δυνατότητα δημιουργίας ενός αντιγράφου ασφαλείας των αρχείων τους από τον αποθηκευτικό χώρο του cloud της Apple σε εκείνον της Google. Επισκεπτόμενοι τον ακόλουθο σύνδεσμο και αφού συνδεθούν με τον λογαριασμό τους, θα οδηγηθούν μέσω μιας σειράς βημάτων στη “μεταφορά ενός αντιγράφου των δεδομένων του” η οποία μπορεί να διαρκέσει από μερικές ημέρες έως και μια εβδομάδα όπως επισημαίνει η εταιρία.


Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως μερικά πράγματα δεν θα μεταφερθούν. Μεταξύ αυτών: τα κοινόχρηστα άλμπουμ, τα έξυπνα άλμπουμ, το περιεχόμενο ροής φωτογραφιών, οι ζωντανές φωτογραφίες, ορισμένα metadata, καθώς και πολυμέσα που δεν αποθηκεύονται στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud. Το πρόβλημα έγκειται στην αναφορά περί των Live Photos, αφού εκ προ-επιλογής, κάθε φωτογραφία που τραβά ένα iPhone συνοδεύεται από ένα βίντεο μερικών δευτερολέπτων. Άγνωστο παραμένει επομένως αν οι φωτογραφίες αυτές θα εξαιρεθούν πλήρως από τη μεταφορά, ή αν κατά τη διάρκεια αυτής θα περάσει η εικόνα σκέτη, χωρίς το βίντεο της.

Όπως θα δείτε και στη φωτογραφία, συντάκτης του “The Verge” ακολούθησε τα βήματα και εμφάνισε προς μεταφορά 10793 φωτογραφίες, όσες ακριβώς είχε αποθηκευμένες και στο iCloud.

Αν λοιπόν βρίσκεστε στα πρόθυρα “μεταπήδησης” από το οικοσύστημα της Apple σε κάποια Android συσκευή, τώρα έχετε ένα ακόμη εργαλείο να σας λύσει τα χέρια.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*