Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Ελληνική Επανάσταση με τη βοήθεια της Playmobil στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

*
Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο βρήκε έναν εξαιρετικό τρόπο να δημιουργήσει ένα αφιέρωμα στην Επανάσταση του 1821, με τη βοήθεια της Playmobil. Συγκεκριμένα, πάνω από 1.300 φιγούρες και αξεσουάρ της Playmobil χρησιμοποιήθηκαν για να προσεγγίσουν την εποχή, προσπαθώντας έτσι να κάνουν την έκθεση προσιτή ακόμη και σε μικρότερες ηλικίες. Η ενέργεια αυτή έγινε σε συνεργασία με συλλέκτες και έχουν δημιουργηθεί πάνω από 20 σκηνές από την καθημερινή ζωή και τα γεγονότα της Επανάστασης, όπως η πολιορκία της Τριπολιτσάς και η έξοδος του Μεσολογγίου.



Οι πιο σημαντικοί χαρακτήρες της Επανάστασης έχουν δημιουργηθεί σε φιγούρες Playmobil, ενώ στο χώρο της έκθεσης υπάρχει και ένα σχετικό βιογραφικό του καθενός. Στη δημιουργία του setup συμμετείχαν ιστορικοί τέχνης, αρχαιολόγοι και ιστορικοί. Τις φιγούρες κατασκεύασε ο Στέλιος Μυλωνάς και η έκθεση αποτελεί μέρος μιας σειράς εκδηλώσεων με τίτλο «1821: Απηχήσεις στο σήμερα».

Η έκθεση ξεκινάει από τις 15 Οκτωβρίου στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Σταδίου 13, Αθήνα) και οι ώρες και μέρες λειτουργίας της είναι από Τρίτη έως Πέμπτη 09.00-14.00.

Πηγή: Lifo 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*