Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

"Καμπάνα" ύψους €1,49 δισ. από την Κομισιόν στη Google

*
Το νέο πρόστιμο που καλείται να πληρώσει η Google έρχεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφορά καταχρηστικές πρακτικές που ακολούθησε ο κολοσσός της τεχνολογίας κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας. Τα €1,49 δισ. που καλείται να πληρώσει η εταιρεία, έρχονται να προστεθούν στον λογαριασμό των περίπου €7,5 δισ. που αφορά πρόστιμα από την Ε.Ε. προς τη Google την προηγούμενη διετία. Η αρμόδια επίτροπος ανταγωνισμού Margrethe Vestager, δικαιολόγησε τη νέα καμπάνα λέγοντας οτι μέσω αποκλειστικών συνεργασιών με συντάκτες και την κυριαρχια του AdSense στην αγορά η Google έριξε γύρω της ένα πέπλο προστασίας ενάντια στους ανταγωνιστές. Ήδη από το 2006, η Google είχε ξεκινήσει να δεσμεύει με ειδικούς όρους όλους όσους την είχαν επιλέξει με σκοπό τη διαφήμισή τους και απαγορευόταν τα αποτελέσματα αναζητήσεων για τις ιστοσελίδες του, να προβάλονται σε ανταγωνιστικές μηχανές αναζήτησης. Το 2009 υπήρξαν από πλευράς Google κάποιες τροποποιήσεις σε αυτές τις πρακτικές, όμως και πάλι, όχι σε βαθμό που να μη συντρέχει λόγος ελέγχου. Στην κορύφωσή του, το μερίδιο αγοράς της Google στον τομέα των αναζητήσεων είχε φτάσει το 90%, κάτι που πρακτικά σήμαινε τον στραγγαλισμό όλων των υπολοίπων.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*