Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Προσωπικά δεδομένα: Έρευνα δείχνει μεγάλη διαρροή από sites ξενοδοχείων

*
Έρευνα σε 1500 ξενοδοχεία σε 54 χώρες έδειξε ότι τα sites των ξενοδοχείων έχουν σημαντικό θέμα ασφάλειας στη διαχείριση με τα προσωπικά δεδομένα των πελατών. Συγκεκριμένα, η Symantec σημειώνει πως το επιβεβαιωτικό mail που έρχεται μετά από μια κράτηση μπορεί και να κρύβει ένα σημαντικό κενό ασφάλειας που επιτρέπει σε τρίτους να έχουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα. Το αστείο της υπόθεσης είναι πως στην έρευνα περιλαμβάνονται και ξενοδοχεία εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης που φαίνεται πως δεν έχουν εξασφαλίσει όσα ορίζει ο κανονισμός του GDPR. Το βασικό πρόβλημα στο θέμα των επιβεβαιωτικών mails, σύμφωνα με την Symantec, είναι πως τα μηνύματα περιλαμβάνουν ένα ενεργό link που οδηγεί σε ένα ξεχωριστό site με όλες τις πληροφορίες μιας κράτησης., Αυτά τα mail συχνά περιλαμβάνουν στο url τους το mail του επισκέπτη και τον κωδικό κράτησης και λόγω του γεγονότος ότι τα ξενοδοχεία μοιράζονται τα προσωπικά δεδομένα με τρίτες εταιρείες, δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πως με έναν απλό τρόπο μπορούν οι επιτήδειοι να βρουν στοιχεία όπως ονοματεπώνυμο, τηλέφωνα, διευθύνσεις, στοιχεία διαβατηρίων και αρκετά ακόμη προσωπικά δεδομένα. Η Symantec ανακάλυψε μάλιστα πως ένα μικρό γκρουπ ξενοδοχείων δεν έκανε καν encrypt τα links.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*