Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Πρώην υπάλληλος κατηγορεί την PlayStation για φυλετικές διακρίσεις

*
Αντιμέτωπη με αγωγή που την κατηγορεί για φυλετικές διακρίσεις και μη νόμιμη απόλυση υπαλλήλου βρίσκεται η PlayStation. Ενάγουσα είναι η Emma Majo, πρώην IT security analyst, που υποστηρίζει ότι η Sony ανέχεται και καλλιεργεί ένα εργασιακό περιβάλλον του προωθεί τις διακρίσεις εναντίον των γυναικών, οι οποίες δεν έχουν το προνόμιο της προαγωγής και δεν πληρώνονται το ίδιο με άνδρες που κατέχουν τις ίδιες θέσεις.

Η αγωγή καταγράφει τις εμπειρίες της Majo ως υπαλλήλου της Sony από το 2015 έως το 2021, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία αρνιόταν να της απαντήσει σχετικά με το πως θα μπορούσε να πάρει προαγωγή και λόγω των συνεχών αιτημάτων της υποβιβάστηκε. Ακόμα υποστηρίζει πως άκουσε διευθυντές να κάνουν σχόλια εναντίον γυναικών εργαζομένων, με περιεχόμενο όπως οι γυναίκες είναι περισσότερο συναισθηματικές και λιγότερο επαγγελματίες από τους άνδρες.


Το 2021 η Majo έστειλε επιστολή στη Sony με αναφορά σε όλα τα παραπάνω, όμως ύστερα από λίγο καιρό απολύθηκε, όταν έκλεισε ένα τμήμα στο οποίο δεν ανήκε. Η Majo αναφέρει ότι η απόλυσή της δεν ήταν σωστή και οφείλεται στο γεγονός ότι μίλησε για τις διακρίσεις εναντίον των γυναικών.

Η είδηση έρχεται λίγες μέρες μετά την επιστολή του Jim Ryan στους υπαλλήλους της PlayStation, μέσω της οποίας καταδικάζει την αντίδραση της Activision Blizzard στις καταγγελίες περί ανάρμοστης συμπεριφοράς του CEO Bobby Kotick.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*