Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Σε απλό text file αποθηκεύονταν οι κωδικοί εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook

*
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Krebs on Security, το Facebook είχε αποθηκευμένα σε απλά αρχεία κειμένου τους κωδικούς εκατομμυρίων χρηστών, κάτι που προφανώς έκανε τα δεδομένα προσβάσιμα σε όλους όσους γνώριζαν τη θέση εν λόγω αρχείων. Συνήθως οι κωδικοί των χρηστών αποθηκεύονται σε κωδικοποιημένα αρχεία, όμως μια σειρά από λάθη άφησαν εκτεθιμένα τα ευαίσθητα αυτά δεδομένα σε 20.000 υπαλλήλους της εταιρείας. Από το κενό ασφαλείας πιστεύεται οτι επηρεάστηκαν από 200 έως 600 εκατομμύρια χρήστες και το Facebook παραδέχτηκε πως όντως υπήρχε πρόβλημα και εντοπίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το θέμα έχει τακτοποιηθεί και θα ενημερωθούν όλοι όσοι επηρεάστηκαν. Η αρχή του προβλήματος εντοπίζεται το 2012 και το Facebook υπογραμμίζει οτι δεν υπάρχουν αποδείξεις για εξωτερική διαρροή. Οπότε δεν είναι απαραίτητη η αλλαγή κωδικού από πλευράς των χρηστών. Τέλος, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση, το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος εντοπίζεται σε χρήστες του Facebook Lite.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*