Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Σε εφαρμογή η νέα οδηγία της Ε.Ε. περί πνευματικών δικαιωμάτων

*
Η νέα οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί πνευματικών δικαιωμάτων τίθεται πλέον σε εφαρμογή. Η σχετική ρύθμιση έλαβε την έγκριση της Ευρωβουλής με 348 ψήφους υπέρ, 274 κατά και 36 αποχές. Ταυτόχρονα εγκρίθηκε και το Άρθρο 13 που είχε επικριθεί ιδιαίτερα, λόγω της άποψης οτι θα συμβάλει στον περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης. Με βάση αυτό, πλατφόρμες όπως το YouTube έχουν την απόλυτη ευθύνη για το περιεχόμενο που προσφέρουν και καθίστανται υπεύθυνες για την υιοθέτηση των κατάλληλων φίλτρων, που θα αποτρέπουν τις δημοσιεύεις από χρήστες που δεν έχουν τα σχετικά πνευματικά δικαιώματα. Διευκρινίζεται μεν οτι οι διατάξεις του άρθρου δεν αφορούν περιπτώσεις σχολιασμού ή παρωδίας, παρόλα αυτά οι πλατφόρμες θα αποφεύγουν τέτοιες δημοσιεύσεις για να μην έχουν το φόβο νομικών κυρώσεων. Κανείς βέβαια δε μπορεί να γνωρίζει το πόσο αποτελεσματικά θα είναι τα φίλτρα, με δεδομένο ότι η εφαρμογή τους στο Facebook δεν κρίνεται επιτυχημένη.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*