Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Στο 18.21% οι Έλληνες χρήστες με λειτουργικό Windows XP

Σύμφωνα με στατιστικά του Kaspersky Security Network για τον Ιούνιο του 2014, οι Έλληνες χρήστες προσωπικών υπολογιστών που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν συστήματα με λειτουργικό Windows XP ανήλθαν στο 18.21%. Παγκοσμίως, το ποσοστό αυτό ανήλθε σε 16,37% και όπως επισημάνει η συγκεκριμένη cloud υπηρεσία, το γεγονός αυτό είναι πιθανό να επιφέρει συνέπειες στον τομέα της ασφάλειας πληροφοριών. Σημειώνεται, ότι στο πλαίσιο της έρευνας, αναδείχθηκε η αναλογία των χρηστών Windows XP επί του συνολικού αριθμού όσων χρησιμοποιούν προϊόντα της Kaspersky Lab για συστήματα με λειτουργικό Windows σε κάθε χώρα.



Στην κορυφή της σχετικής λίστας, βρέθηκε το Βιετνάμ, με το 38,79% των χρηστών να εξακολουθεί να προτιμά τα Windows XP. Ακολούθησε η Κίνα με 27,35%, η Ινδία με 26,88% και η Αλγερία με 24,25%. Σχεδόν ένας στους πέντε υπολογιστές που διαθέτουν κάποιο προϊόν της Kaspersky Lab στην Ιταλία (20,31%) και στην Ισπανία (19,26%) «τρέχει» ακόμα Windows XP. Μικρότερο είναι το ποσοστό στις ΗΠΑ (4,52%). Σε ό,τι αφορά το μερίδιο αγοράς των Windows 8.1, του νεότερου λειτουργικού Windows, ανερχόταν σε ποσοστό 7,22% τον Ιούνιο του 2014. Αυτό το αποτέλεσμα είναι βελτιωμένο κατά 1 ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με τα Windows 8, κατά το αντίστοιχο στάδιο διάθεσης στην αγορά. Πιο συγκεκριμένα, κατά την περίοδο Οκτώβριος 2012 - Ιούνιος 2013, τα Windows 8 είχαν εγκατασταθεί στο 6,22% των υπολογιστών που χρησιμοποιούσαν προϊόντα της Kaspersky Lab.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
6 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*