Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το Facebook καταγράφει τον πλανήτη

O Mark Zuckerberg έχει αρχίσει να επεκτείνει κατά πολύ τα σχέδιά του στα του παγκόσμιου ιστού και σίγουρα το Facebook είναι το κατάλληλο όχημα. Σε πρόσφατο ποστάρισμά του, ο δημιουργός της δημοφιλέστερης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης παρουσίασε ένα πολύ ενδιαφέρον project του Facebook Connectivity Lab, το οποίο και έχει σκοπό να δημιουργήσει ένα χάρτη που θα δείχνει ακριβώς τα σημεία του πλανήτη που υπάρχει ανθρώπινος πληθυσμός. Μέχρι στιγμής υπήρχε συγκεκριμένη καταγραφή που έφτανε τα 8.3 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια, ωστόσο οι νέοι AI χάρτες του Facebook μπορούν να εμφανίσουν τα πάντα σε έκταση 21.6 εκατομμυρίων τετραγωνικών μιλίων.



Ο ίδιος ο Zuckerberg σημείωσε πως το Facebook θα μοιραστεί όλα αυτά τα δεδομένα με οργανώσεις που μπορούν να τα αξιοποιήσουν για το καλό της ανθρωπότητας, όπως πχ. για έργα που θα βοηθήσουν στα της υγείας, της ενέργειας και των μεταφορών. Το AI mapping είναι ένα από τα πρώτα και πιο σημαντικά βήματα που θα κάνει το Facebook πριν στείλει τα solar-powered internet drones στο διάστημα, προσφέροντας έτσι πρόσβαση στο διαδίκτυο σε οποιαδήποτε περιοχή. Ο Facebook engineer Tobias Tiecke σημείωσε πως το σύστημα σχεδιάστηκε και αναγνώρισε αυτόματα που μένουν άνθρωποι, χρησιμοποιώντας 15.6 δισεκατομμύρια δορυφορικές εικόνες για λόγους ακρίβειας. Οι ενημερωμένοι χάρτες του Facebook καταγράφουν αυτή τη στιγμή περί τις 20 χώρες. Δείτε το post του Mark Zuckerberg και ετοιμαστείτε για…το μέλλον!

 

This is an impressive project from our team developing solar-powered planes for beaming down internet connectivity and...

Posted by Mark Zuckerberg on Monday, 7 March 2016



 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*