Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το Gearbest άφησε τις βάσεις δεδομένων του απροστάτευτες

*
Το online κατάστημα Gearbest φαίνεται πως αντιμετωπίζει αρκετά σοβαρό θέμα με την ασφάλειά του, αφού οι βάσεις δεδομένων των χρηστών του έχουν εκτεθεί. Συγκεκριμένα, δεδομένα λογαριασμών mail, κωδικών πρόσβασης, διευθύνσεων IPs, ονομάτων και ταχυδρομικών κωδικών αρκετών χιλιάδων χρηστών ήταν άμεσα προσβάσιμα από τρίτους και χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Η ομάδα ασφαλείας vpnMentor δημοσίευσε πρόσφατα μια έκθεση, στην οποία αναφέρεται πως πάνω από 1,5 εκ. αρχεία από τη βάση του Gearbest ήταν εύκολα προσβάσιμα από τρίτους. Οι παραγγελίες κάθε χρήστη ήταν διαθέσιμες σχεδόν στον καθένα με μια απλή διαδικασία. Το Gearbest επιβεβαίωσε το πρόβλημα από την 1η Μαρτίου 2019 και μετά, όταν απενεργοποιήθηκαν τα τείχη προστασίας της εταιρείας. Μάλιστα, σημειώνει πως έχουν επηρεαστεί μόνο οι 280.000 πελάτες που έχουν γραφτεί πρόσφατα και συγκεκριμένα 1-15 Μαρτίου.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*