Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το YouTube αλλάζει πολιτική για τα πνευματικά δικαιώματα

Τα copyright takedown notices στο YouTube δίνουν και παίρνουν τον τελευταίο καιρό, με τους χρήστες -κυρίως επαγγελματίες YouTubers- να εκφράζουν έντονα τα παράπονα τους για τον τρόπο που εφαρμόζεται το Copyright System (το οποίο είναι πάντα υπέρ των εταιρειών που αξιώνουν πνευματικά δικαιώματα από τα βίντεο που ανεβάζουν οι χρήστες). Ωστόσο φαίνεται πως η Google αποφάσισε να αλλάξει την πολιτική της, θέλοντας έτσι να υπερασπιστεί τη «δίκαιη χρήση». Έτσι, ήδη για ορισμένα βίντεο, το YouTube αρνείται να συμμορφωθεί με ανακοινώσεις (από εταιρείες)  που έχουν να κάνουν με πνευματικά δικαιώματα, ενώ θα καλύψει ακόμα και τα νομικά έξοδα -μέχρι $1 εκ.- προκειμένου να υπερασπιστεί το βίντεο στο δικαστήριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ισχύει μόνο για τις ΗΠΑ. Σε πρόσφατο blog post με τίτλο “A Step Toward Protecting Fair Use on YouTube”, ο copyright legal director της Google, Fred von Lohmann, εξηγεί τους λόγους πίσω από αυτή την ενέργεια, την οποία αποκαλεί «δίκαιη προστασία χρήσης».

Ο Lohmann ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το κάνουμε αυτό γιατί αναγνωρίζουμε ότι οι δημιουργοί εκφοβίζονται από τις διαδικασίες κοινοποίησης που υποβάλλονται στο πλαίσιο του νόμου DMCA και τις συνέπειες που μπορούν να φέρουν αυτές. Αν και δεν μπορούμε να προσφέρουμε νομική προστασία σε κάθε δημιουργό -ή σε κάθε βίντεο που δεν υπάρχει λόγος για να αξιωθούν πνευματικά δικαιώματα- θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε νομικά για τα μη-υποστηριζόμενα DMCA takedowns των τυπικών διαδικασιών μας». Σύμφωνα με τον Lohmann, αυτό θα έχει θετική επίδραση σε ολόκληρο το οικοσύστημα του YouTube, εξασφαλίζοντας έτσι ότι η υπηρεσία θα παραμείνει ένα χώρος όπου θα επιβραβεύεται η δημιουργικότητα και η έκφραση. Κάλιο αργά παρά ποτέ, όπως λέει και το σοφό ρητό.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*