Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το κοινό των eSports υπολογίζεται πως θα ξεπεράσει τους 519 εκ. θεατές μέχρι το 2024

*
Σύμφωνα με έρευνα του Consumer Technology Association το κοινό των eSports θα φτάσει τουλάχιστον τους 519 εκατομμύρια θεατές έως το 2024. Με βάση μάλιστα με τις εκτιμήσεις του CTA, το 2020 υπήρξαν περίπου 300 εκατομμύρια θεατές τουρνουά eSports στην τηλεόραση ή μέσω livestreaming. Όσο για τη χρονική περίοδο που ξεκινά το 2020 και καταλήγει στο 2024, η Αμερική αναμένεται να δει αύξηση θεατών esports κατά 129% (φτάνοντας τους 48 εκατομμύρια), ενώ ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία, μαζί με τη Μεγάλη Βρετανία, αναμένεται να έχουν αύξηση θεατών κατά 78% (μετρώντας περίπου 32 εκατομμύρια στο σύνολο).

Σύμφωνα με περαιτέρω προβλέψεις του CTA, οι οπαδοί των esports - που είναι άτομα που παρευρίσκονται σε φυσικά eSports events ή συμμετέχουν σε αυτά ως διαγωνιζόμενοι – θα υπερδιπλασιαστούν ξεπερνώντας τα 266 εκατομμύρια άτομα μέχρι το 2024 (το 2020 ήταν 121 εκατομμύρια). Ο Steven Hummel, αναλυτής του CTA, σχολίασε πως η άνοδος των eSports ως νέας μορφής media είναι εδώ για να μείνει. Δήλωσε μάλιστα πως θεωρεί ότι η περίοδος των παγκόσμιων lockdowns ως συνέπεια της διάδοσης της πανδημίας του κορωνοϊού οδήγησε περισσότερο κόσμο στο να εξερευνήσει καινούργιες μορφές ψυχαγωγίας, γεγονός που άνοιξε την πόρτα για πολλούς περισσότερους οπαδούς των esports. Ολοκλήρωσε λέγοντας πως το νέο αυτό κοινό φαίνεται να ήρθε για να μείνει, οδηγώντας τη βιομηχανία των esports στο επόμενο επίπεδο.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στατιστικό που προέκυψε από τη μελέτη του CTA είναι τα ποσοστά εξόδων των οπαδών των esports σε σχέση με τους υπόλοιπους gamers. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών οι fans των eSports σε Η.Π.Α. και Νότια Κορέα ξόδεψαν 84% περισσότερα χρήματα από τον μέσο gamer.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*