Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Γωνιά του Βιβλιοφάγου: Ο Ψαράς

*
Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου Ο Ψαράς θα παρακολουθήσουμε την ιστορία του Έιμπ ο οποίος έχασε την γυναίκα του Μαρί από καρκίνο αμέσως μετά τον γάμο τους. Ο Έιμπ θα προσπαθήσει να ξεπεράσει τον θάνατό της απέχοντας από την εργασία του για ένα διάστημα και αφιερώνοντας πολλές ώρες στο ψάρεμα εν είδει αυτοβοήθειας. Όταν επιστρέφει στην εργασία του αρχίζει να συναναστρέφεται περισσότερο τον συνάδελφό του Νταν ειδικά όταν μαθαίνει ότι η γυναίκα του Σόφι και οι δίδυμοι γιοί του σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα λίγο καιρό μετά την απώλεια της Μαρί. Οι δύο άνδρες είχαν σαν κοινή ελεύθερη ασχολία το ψάρεμα και έτσι αποφάσισαν να περάσουν περισσότερο χρόνο μαζί. Μια μέρα ο Ντάν πρότεινε να επισκεφτούν το «Ρέμα του Ολλανδού» για το οποίο ο Έιμπ δεν γνώριζε απολύτως τίποτα. Αφού έφτασαν στην περιοχή πραγματοποίησαν μια στάση σε ένα εστιατόριο στο οποίο ο ιδιοκτήτης του, Χάουαρντ, αφού έμαθε για την επικείμενη επίσκεψή τους στο «Ρέμα του Ολλανδού» τους αφηγήθηκε μια ιστορία από την παλιά Αμερική, εκεί όπου οι μετανάστες από όλες τις χώρες του κόσμου συνέβαλαν με λαογραφικά δάνεια και θρησκευτικό συγκρητισμό από τα οποία ξεπήδησαν τρομακτικές φιγούρες όπως ο Ψαράς, ένας τοπικός πλέον θρύλος, ο οποίος, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής, είναι υπεύθυνος για την εξαφάνιση πολλών ψαράδων αλλά και ακατανόητων φαινομένων. Αφού ο Χάουαρντ ολοκλήρωσε την ιστορία του, οι δύο φίλοι συνέχισαν τον δρόμο τους προς το «Ρέμα του Ολλανδού» όπου σύντομα θα έρθουν αντιμέτωποι και με τους δαίμονές τους.



Ο Αμερικάνος συγγραφέας Τζον Λάνγκαν καταφέρνει μέσα από ένα πυκνογραμμένο κείμενο να αφηγηθεί δύο ιστορίες -αφού στην πραγματικότητα η ιστορία του Χάουαρντ βρίσκεται μέσα στην ιστορία του Έιμπ- με κοινό γνώμονα τον τρόμο της απώλειας, της μοναξιάς και της θλίψης. Με αυτόν τον τρόπο ο αναγνώστης είναι ήδη φορτισμένος συναισθηματικά προτού ανακαλύψει τι πραγματικά διακυβεύεται αφού τόσο ο Έιμπ όσο και ο Νταν -ο καθένας με τις ιδιαιτερότητές του- έχουν καταρρεύσει ψυχολογικά. Η κακοσημαδιά είναι εμφανής από την αρχή και οι δύο χαρακτήρες μάταια θα προσπαθήσουν να ξορκίσουν με την απομάγευση τις δοξασίες που υποστήριξε το αφήγημα του Χάουαρντ. Ο Λάνγκαν καταφεύγει, όπως ακριβώς και ο Lovecraft, σε μια «δημοσιογραφική» κάλυψη μέσω του Χάουαρντ ώστε να υποστηρίξει την μετέπειτα τροπή των γεγονότων. Οι πληροφορίες που παραθέτει είναι πολλές και ο αναγνώστης οφείλει να παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις λεπτομέρειες καθώς τίποτα δεν περισσεύει. Οι χαρακτήρες του βιβλίου ενώ πενθούν αναμετρώνται παράλληλα με τον κοσμικό τρόμο και τους νυχτοπαρωρίτες στο «Ρέμα του Ολλανδού» ενώ ο ένας είναι το αντιστύλι του άλλου. Το μόνο βέβαιο είναι ότι το βιβλίο του Λάνγκαν ταράζει τα νερά της λογοτεχνίας του horror και σίγουρα οι θιασώτες του είδους δεν θα προσφύγουν στο ψάρεμα μέχρι την επόμενη κυκλοφορία του συγγραφέα.

Ευχαριστούμε θερμά τις εκδόσεις «Αίολος» για τη διάθεση του αντιτύπου. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*