Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κομιξάριος: Bloodborne Comics - Lore και gore στη Yharnam

*
Μια συλλογή horror comics με όνειρα, πανδημία και ζωντανούς εφιάλτες στο σύμπαν του Bloodborne.

Η συλλογή συνοδεύεται από ένα πανέμορφο sleeve συγκεντρώνοντας τα τρία τεύχη «The Death of Sleep», «The Healing Thirst»,  «A Song of Crows» και με το τέταρτο τεύχος «The Veil, Torn Asunder» να ακολουθεί και να την ολοκληρώνει (προς το παρόν) εκδοτικά. Όσον αφορά κάποια ιστορικά στοιχεία για την κυκλοφορία, το 1ο τεύχος παρουσιάστηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2018 και το 16ο και τελευταίο στις 23 Οκτωβρίου 2019. Τα μεμονωμένα αυτά τεύχη συγκεντρώθηκαν σε συλλογές αποτελώντας τους τέσσερεις προαναφερόμενους τίτλους. Εκδίδονται από τον αμερικάνικο οίκο Titan Comics ο οποίος από το 1981 προσφέρει comics, graphic novels και περιοδικά μεταξύ των οποίων βρίσκονται τα The Walking Dead, Star Wars, Transformers, Star Trek, Blade Runner Origins, Cowboy Bebop, Doctor Who, Horizon Zero Dawn, Life is Strange και άλλα. Η επιμέλεια ανήκει σε γνωστούς κομίστες και κειμενογράφους όπως οι  Ales Kot (text), Piotr Kowalski (artist) και Brad Simpson (color) με τον καθένα να ακολουθούν εξαιρετική σταδιοδρομία σε Marvel, DC, Image και αλλού.




Δεν έχει τόσο σημασία η βαθμολογία ή η ανάδειξη του κάθε τεύχους αφού όλες οι ιστορίες θα προκαλέσουν αναπόφευκτα ανησυχία στον αναγνώστη, τόσο μέσω του σκοτεινού περιβάλλοντος όσο και λόγω της έλλειψης διαλόγων σε πλείστες περιπτώσεις. Το τελευταίο (υπεν)θυμίζει απόλυτα την απουσία παρασκηνιακής μουσικής στο παιχνίδι τονίζοντας την απειλητική γοτθική ατμόσφαιρα, όπου ο αναγνώστης καλείται να συμβιβάσει την λογική συνέχεια της ιστορίας με την παράνοια του απροσδόκητου. Η Yharnam ποτέ δεν υπήρξε τόσο εφιαλτικά όμορφη με το έρεβος -ω, πόσο οξύμωρο!- να αναδεικνύει την αρχιτεκτονική και την γεωμετρία της, με τις τελευταίες να φαντάζουν προσαρμοσμένες στη διάθεση του εκάστοτε hunter σαν ένας προσωπικός εφιάλτης. Η εγκατάλειψη και η μοναξιά αποτυπώνονται στα πρόσωπα των κατοίκων της Yharnam, οι οποίοι αισθάνονται την ανασφάλεια και τη ματαιότητα, είτε απομονωμένοι στα σπίτια τους είτε σε συναθροίσεις.



Οι τερατόμορφοι επήλυδες της σειράς αντιπαρατίθενται με τους hunters τόσο διαλεκτικά όσο και πολεμικά. Πολλές οι προσωπικότητες που θα απασχολήσουν τον αναγνώστη, όπως για παράδειγμα εκείνη του Father Frederic από το δεύτερο τεύχος, ο οποίος προσπαθώντας να στηρίξει πνευματικά τους κατοίκους της Yharnam θέτει υπό αμφισβήτηση τα θεμέλια της πίστης του με ολέθρια αποτελέσματα. Οι εναλλαγές μεταξύ των «ηρώων» φανερώνουν τον πολυφωνικό χαρακτήρα της σειράς χωρίς, ωστόσο, αυτό να σημαίνει ότι παραθεωρείται το σενάριο αυτό καθαυτό. Ο θρήνος για την απώλεια του παρελθόντος συνυπάρχει με την κατανυκτική προσδοκία για την έξωση του κακού από την πόλη. Πολλές φορές στους διαλόγους, εκτός από το μυστικιστικό στοιχείο συγκεκριμένων χαρακτήρων υποβόσκει η ικεσία των κατοίκων· μια ικεσία που άλλοτε φανερώνει την προσμονή για απέλαση του στοιχειού από την Yharnam και άλλοτε την εθελούσια αποχώρηση από το πάτριο έδαφος.



Μέσα στα αφηγηματικά πλαίσια πολλές φορές οι χωροχρονικές ανακολουθίες και αναδρομές προκαλούν το συναίσθημα και εντείνουν την αγωνία για την όποια κατάληξη ώστε να επέλθει η κάθαρση. Κάθε αυτοτελής ιστορία θα διατηρήσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη για την επόμενη χωρίς φανερές, ωστόσο, συνδέσεις αλλά με το στοιχείο του gore και το lore του παιχνιδιού να αποτυπώνονται χωρίς ιδιαίτερες αναστολές ή δυσκολίες. Καταλήγοντας, πρόκειται για μια εξαιρετική εμπειρία horror που δεν απευθύνεται αποκλειστικά στους θιασώτες του παιχνιδιού, αφού λόγω των επεξηγήσεων και των  ιστορικών αναφορών ο αναγνώστης θα πλοηγηθεί αυτόνομα στα σοκάκια της καταραμένης Yharnam. Αν, βέβαια, η πορεία θα είναι εύκολη ή δύσβατη θα το αποφασίσει η φαντασία σας… 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*