Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Huawei AppGallery - Ασφάλεια και προσβασιμότητα σε ένα οικοσύστημα προσανατολισμένο στο μέλλον

*
Το Huawei AppGallery δείχνει σήμερα πιο έτοιμο από ποτέ για να υποστηρίξει τις συσκευές της εταιρείας. Εξηγούμε το γιατί.

Η HUAWEI ανέκαθεν αποτελούσε μια εταιρεία με όραμα, ικανή να παρέχει στους αγοραστές της λύση για κάθε πιθανή ανάγκη. Στα πλαίσια αυτού αξίζει να ρίξουμε μια εκτενή ματιά στο AppGallery, όπως αυτό έχει εξελιχθεί τον τελευταίο χρόνο.


Μιλώντας για εξέλιξη, τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020, το AppGallery έχει να επιδείξει περισσότερους από 460 εκατομμύρια χρήστες σε 170 χώρες παγκοσμίως. Έτσι, είναι πλέον η τρίτη μεγαλύτερη πλατφόρμα εφαρμογών στον κόσμο. Η HUAWEI όμως δεν σκοπεύει να συμβιβαστεί σε αυτό.

«Xτίζουμε το HUAWEI AppGallery για να προσφέρουμε την πρώτη πραγματική εναλλακτική λύση που έχει παρουσιαστεί τα τελευταία δέκα χρόνια. Μια ανοιχτή πύλη για πρόσβαση στον κόσμο των εφαρμογών και των υπηρεσιών που προσφέρει ελευθερία, επιλογή και ευελιξία.»

Η έμφαση στο παρόν μα και το μέλλον της υπηρεσίας είναι κάτι παραπάνω από εμφανής στα λόγια του εκπροσώπου της εταιρείας. Αυτή την χρονική στιγμή το AppGallery προσφέρει εφαρμογές από 18 διαφορετικές κατηγορίες, από εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης μέχρι πλοήγησης ή μετακίνησης εντός μιας χώρας. Για παράδειγμα είναι πλέον διαθέσιμη η εφαρμογή Moovit, η οποία βοηθά τους χρήστες να βρουν το ιδανικό δρομολόγιο για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε 3200 πόλεις, σε 106 χώρες του πλανήτη. Στην περίπτωση που έχετε δικό σας μέσο, μία από τις κορυφαίες εφαρμογές πλοήγησης η TomTom Go Navigation, θα σας βοηθήσει να βρείτε το δρόμο σας σχεδόν οπουδήποτε.



Αυτονόητο είναι πως η HUAWEI δεν σταματά να προσφέρει εναλλακτικές λύσεις, αφού για τους χρήστες του AppGallery έχει εξασφαλίσει την πρόσβαση και στην εφαρμογή πλοήγησης Here WeGo. Μέσω αυτής, μπορείτε να βρείτε το δρόμο σας σε περισσότερες από 1300 πόλεις σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ αν έχετε οργανώσει από πριν το ταξίδι σας, μπορείτε να αποθηκεύσετε τους χάρτες στην συσκευή σας για να μην απαιτούν σύνδεση στο διαδίκτυο. 



Ο κατάλογος του AppGallery εμπλουτίζεται συνεχώς. Σημαντικές προσθήκες αποτελούν και οι εφαρμογές για παρακολούθηση της υγείας και της φυσικής άσκησης, καθώς τέτοιου είδους apps γίνονται όλο και πιο χρήσιμα στους χρήστες που θέλουν να έχουν ακόμα περισσότερο έλεγχο της υγείας τους μα και συστηματική καταγραφή των προπονησεων τους. Εξυπακούεται δε πως συνεργάζονται άψογα με τα Wearables της HUAWEI, προσφέροντας στους χρήστες την ολοκληρωμένη εμπειρία χρήσης τους, άμεσα και δίχως κόπο.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν το Huawei Health (για πλήρη παρακολούθηση υγείας), το Sleep Cycle (το οποίο αναλύει την ποσότητα και την ποιότητα του ύπνου), το Home Workouts (το οποίο προτείνει προγράμματα άθλησης χωρίς όργανα και εξοπλισμό), το StepsApp (το οποίο μετράει τον αριθμό βημάτων που πραγματοποιεί ο χρήστης ημερησίως, εβδομαδιαίως, μηνιαίως και ετησίως), το Period Tracker (το οποίο βοηθά τις γυναίκες να παρακολουθούν την έμμηνο ρύση τους και τις ημέρες ωορρηξίας) κ.α.



Διαβάζοντας αυτές τις γραμμές θα αναρωτιέστε τι γίνεται με τις ελληνικές εφαρμογές. Η HUAWEI όμως δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Συνεργάζεται στενά με τους πιο δημοφιλής παρόχους εφαρμογών στην Ελλάδα, προκειμένου να εξασφαλίσει ένα υπερπλήρες περιβάλλον στην πλατφόρμα της. Χαρακτηριστικά θα βρείτε τη δημοφιλέστερη εφαρμογή παραγγελίας φαγητού, το efood, μέσω της οποίας μπορεί κάποιος να παραγγείλει  φαγητό από 7000 καταστήματα σε 90 πόλεις της Ελλάδας. Διαθέσιμές είναι επίσης οι εφαρμογές Taxiplon Passenger (για ασφαλή μετακίνηση με ταξί), το ParkAround για να βρείτε τη πιο συμφέρουσα θέση πάρκινγκ για το όχημά σας, αλλά και την εφαρμογή e-fresh για να ψωνίσετε απομακρυσμένα οτιδήποτε πιθανόν χρειαστείτε από είδη Super Market. Επιπλέον, στις 21 Σεπτεμβρίου, η HUAWEI ανακοίνωσε πληθώρα νέων εφαρμογών που έγιναν πρόσφατα διαθέσιμες στο AppGallery και αφορούν άμεσα τους Έλληνες χρήστες. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τα ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Χρυσή Ευκαιρία, Nova Go, ERTFlix και Viva.gr, καθώς και τα mobile apps των τραπεζών Eurobank, Alpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας. Επιπροσθέτως, σύντομα θα γίνει και η προσθήκη του mobile app της τράπεζας Πειραιώς στα Huawei Mobile Services. Η ύπαρξη των τραπεζικών εφαρμογών στο AppGallery τονίζει την ασφάλεια που παρέχουν τα Huawei Mobile Services, τα οποία έχουν περάσει με επιτυχία και τα πιο απαιτητικά τεστ ασφαλείας και αξιοπιστίας.



Πέραν από τις ευκολίες πρόσβασής όμως, αλλά και τη διαβεβαίωση της HUAWEI πως οι χρήστες του AppGallery δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα, η εταιρεία θέλει να περάσει όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη στον καταναλωτή. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η εταιρεία φροντίζει να χτίζει συνεργασίες οι οποίες θα προσφέρουν ιδιαίτερα ελκυστικά προνόμια σε όποιον προτιμήσει τις συσκευές HUAWEI και, φυσικά, τις ίδιες τις εφαρμογές της μέσω του AppGallery. Το στρατηγικό όραμα της HUAWEI έχει ως ξεκάθαρο στόχο την καλύτερη δυνατή εμπειρία του τελικού χρήστη και αυτό αφορά  τα οφέλη που χαρίζουν οι ίδιες οι εφαρμογές, αλλά και μέσω της διασυνδεσιμότητας που διαθέτουν τα smartphones, laptops, tablets και τα smartwatches.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που η εφαρμογή που ζητήσατε δεν είναι άμεσα διαθέσιμη μέσω του AppGallery; Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί και για αυτό η HUAWEI έχει δημιουργήσει το Petal Search. Μια εφαρμογή αναζήτησης άλλων apps στην ουσία της, προσβάσιμη από τη κεντρική οθόνη του τηλεφώνου σας, η χρήση της είναι απολύτως ασφαλής, θα διατηρήσει τα δεδομένα σας ασφαλή ενώ δεν θα εκθέσει και τη συσκευή σας σε κακόβουλο λογισμικό.



Η χρήση του Petal Search κάνει κάτι παραπάνω από το να λύνει απλά τα χέρια των κατόχων, αφού το ίδιο αναλαμβάνει να ενημερώσει τις εγκατεστημένες εφαρμογές στην πιο πρόσφατη έκδοση, ενώ ταξινομεί και τα αποτελέσματα της εκάστοτε αναζήτησης με βάσει του αν υπάρχουν ήδη στο AppGallery ή όχι. Αξίζει να σημειώσουμε πως και εδώ τα πρωτόκολλα ασφαλείας είναι αυστηρότατα, καθώς το Petal Search έχει πιστοποιηθεί από το European Privacy Seal, συμμορφώνεται με τα αυστηρότερα πρότυπα του GDPR, λαμβάνοντας υπόψη πρώτα από όλα την ασφάλεια μα και την ιδιωτικότητα των χρηστών που το προτιμούν. Η εφαρμογή Petal Search διατίθεται μέσω του AppGallery ενώ είναι προεγκατεστημένο στα τελευταία κινητά τηλέφωνα της σειράς P40. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*