Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Huawei P40 Pro: Με κορυφαία κάμερα και πληθώρα games

*
Πιστή στο ετήσιο ραντεβού της, η Huawei κυκλοφόρησε φέτος τη σειρά smartphone P40, με το Huawei P40 Pro να είναι το κορυφαίο που κυκλοφορεί αυτήν τη στιγμή. Ένα πραγματικό κόσμημα, με εντυπωσιακή σχεδίαση που ξεχωρίζει με τη πρώτη ματιά. Η κορυφαία χρωματικά, Super AMOLED οθόνη του είναι κυρτή και στις τέσσερις πλευρές, αγκαλιάζοντας αρμονικά το μεταλλικό πλαίσιο ώστε να δένει άρτια με τη γυάλινη πλάτη. Μια πραγματικά premium κατασκευή για μια συσκευή που ευχαριστιέσαι να κρατάς, με τέλειες διαστάσεις, για να χωράει άνετα στην τσέπη και να τη χρησιμοποιεί ο καθένας χωρίς να κουράζεται το χέρι. Δεν είναι όμως μόνο η κατασκευή premium, αλλά και όλα τα εσωτερικά του. Ο τελευταίας γενιάς Kirin 990 επεξεργαστής ενσωματώνει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης ώστε να προσαρμόζει τις λειτουργίες του στις ανάγκες του χρήστη κάθε στιγμή.



Είτε ανοίγεις 2 και 3 εφαρμογές ταυτόχρονα (ναι, ακόμα και τρία apps μπορείς να έχεις ανοιχτά ταυτόχρονα στην οθόνη), είτε παίζεις παιχνίδια, ο Kirin 990 εκτελεί κάθε λειτουργία αστραπιαία.  Και μπορείς να ξέρεις ότι όλα σου τα δεδομένα είναι ασφαλή και πρόσβαση σε αυτά θα έχεις εσύ, με τον ενσωματωμένο στην οθόνη αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και το τρισδιάστατο σύστημα αναγνώρισης προσώπου να στο εξασφαλίζουν. Πραγματικά με το P40 Pro έχεις κορυφαία εμπειρία χρήσης ενός smartphone, χωρίς καν το φόβο του να μείνεις από μπαταρία. Η αυτονομία του είναι από μόνη της εντυπωσιακή, με το τηλέφωνο να μπορεί να φορτίσει ταχύτατα, ενσύρματα ή ασύρματα. Εκεί όμως που η Huawei πήγε τη τεχνολογία σε «άλλο» πλανήτη, είναι στο σύστημα καμερών. Ένα σύστημα που αποτελείται από τρεις κορυφαίες κάμερες για όλες τις δουλειές, παρέα με ένα αισθητήρα βάθους 3D ToF.


Δείγμα της λειτουργίας αυτόματης εστίασης του Huawei P40 Pro.

Η κεντρική κάμερα είναι αυτή που θα χρησιμοποιείς τις περισσότερες φορές. Βασίζεται σε ένα τεράστιο, για τα δεδομένα των smartphone, αισθητήρα ανάλυσης 50Mpixel και τεχνολογίας RYYB. Ο συνδυασμός μεγέθους, φωτεινού φακού f/1.9 και τεχνολογίας RYYB, επιτρέπει στη κάμερα να μαζεύει πολύ περισσότερο φως, ώστε να μπορεί να βγάλει εξαιρετικές λήψεις ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Αν και η τεχνολογία AI της Huawei είναι εδώ και αξιοποιείται στη λειτουργία Night Mode, δε χρειάζεται κανείς να καταφύγει σε αυτή για να φωτογραφήσει το βράδυ. Ένα απλό κλικ στην αυτόματη λειτουργία φτάνει και περισσεύει για να γίνει η νύχτα μέρα. Αν δε το δεις με τα μάτια σου, δε μπορείς να το πιστέψεις. Προφανώς και την ημέρα δε συζητάμε καν για τη ποιότητα των λήψεων, με τη κάμερα του P40 Pro να είναι πραγματικός βασιλιάς. Επιπλέον, το ταχύτατο σύστημα αυτόματης εστίασης βοηθάει ώστε να έχεις πάντα crystal clear φωτογραφίες ενώ χάρη στο μεγάλο μέγεθος του αισθητήρα, μπορείς να έχεις όμορφο bokeh, δηλαδή θόλωμα του background, χωρίς καν να χρειαστεί να αξιοποιήσεις το επίσης εξαιρετικό portrait/aperture mode που υπάρχει.


Δείγμα του super slow motion video για το Huawei P40 Pro.

Είναι εντυπωσιακό το αποτέλεσμα που παίρνεις φωτογραφίζοντας κάτι σχετικά κοντινό. Πραγματικά το P40 Pro είναι βασιλιάς στη φωτογράφιση, χωρίς να χρειάζεται να αξιοποιήσεις τις υπόλοιπες κάμερες. Αλλά υπάρχουν και πετυχαίνουν εξίσου κορυφαίο αποτέλεσμα. Από την μια έχουμε τον ultra wide φακό, ο οποίος επίσης βασίζεται σε μεγάλου μεγέθους αισθητήρα, πολύ μεγαλύτερο μάλιστα από το βασικό φακό που χρησιμοποιούν τα περισσότερα smartphone εκεί έξω. Η Huawei τον ονομάζει Cine και είναι αυτός που προτείνει για τη βιντεοσκόπηση. Χρώματα, αναλυτικότητα, ταχύτητα εστίασης (ναι, έχει auto focus, κάτι που δε συναντάς σε άλλους ultra wide) είναι κορυφαία, με το φακό αυτό να λειτουργεί και σαν macro, για αρκετά κοντινές λήψεις. Φυσικά υπάρχει και η κάμερα που για χρήση zoom, με τη Huawei να χρησιμοποιεί πάλι τεχνολογία periscope για τη διάταξη του φακού, υποστηρίζοντας 5x οπτικό zoom και 10x hybrid zoom, ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι 50x ψηφιακό zoom, με το οποίο μπορεί κανείς να βγάλει εξαιρετικές λήψεις του φεγγαριού το βράδυ, ειδικά αν ενεργοποιήσει το Master AI, το οποίο αναγνωρίζει το φεγγάρι και κάνει τα μαγικά του ώστε να καταλήξεις να έχεις φωτογραφία επιπέδου… τηλεσκοπίου σε zoom!


Δείγμα της wide camera για το Huawei P40 Pro.

Χάρη δε στον οπτικό σταθεροποιητή, δύσκολα θα βγάλεις κουνημένες φωτογραφίες, ακόμα και πηγαίνοντας στο 10x hybrid zoom, ή χρησιμοποιώντας το Night Mode. Σε συνδυασμό δε με το αισθητήρα 3D ToF, η zoom κάμερα μπορεί να βγάλει τα πλέον επαγγελματικά πορτραίτα που έχεις δει ποτέ σε κινητό τηλέφωνο. Από εκεί και πέρα, αν θέλεις και άλλα κολπάκια, το P40 Pro στα προσφέρει απλόχερα: Slow motion 32x (960fps) σε 1080p ή super slowmotion 256x (7680fps!!!) σε 720p για να σταματήσεις το χρόνο, δυνατότατα ταυτόχρονης λήψεις βίντεο με δυο φακούς και φυσικά χειροκίνητες ρυθμίσεις σε βίντεο και φωτογραφία ώστε να μπορέσεις να κάνεις ακόμα και αστρο-φωτογράφιση σαν επαγγελματίας.



Επειδή όμως σύγχρονο smartphone σημαίνει και gaming, το Huawei P40 Pro αξιοποιεί το Huawei AppGallery, το ανανεωμένο app store της εταιρείας, όπου και μπορεί κανείς να βρει -πέραν της πληθώρας εφαρμογών- και πάρα πολλά games. Με μια πολύ γρήγορη ματιά, στην κεντρική σελίδα του Huawei AppGallery μπορεί κανείς να βρει πολλά και δημοφιλή παιχνίδια, ενώ με μια εύκολη διαδικασία αναζήτησης, υπάρχουν αρκετές επιλογές που θα καλύψουν κάθε γούστο. Από το Fortnite και το Asphalt 9, έως και το Guns of Glory: Build an Epic Army for the Kingdom και το World of Tanks Blitz, δύσκολα θα μείνετε από προτάσεις. Και με την πανίσχυρη επεξεργαστική ισχύ που προσφέρουν τα specs που διαβάσατε παραπάνω, όλα τα games «τρέχουν» με τις κορυφαίες επιδόσεις στην πανέμορφη οθόνη της συσκευής. Αν τώρα θέλετε να κάνετε το Huawei P40 Pro και κονσόλα για την τηλεόραση, έχουμε για εσάς ευχάριστα νέα.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*