Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

PlayStation: Τα πλάνα για PS5 Slim, PS5 Pro, PlayStation Q Lite και Project Leonardo

*
Η ομάδα του PlayStation μπήκε στο νέο της οικονομικό έτος και πλέον έχει μπροστά της πάρα πολλά και διαφορετικά πράγματα που έρχονται. Τι ετοιμάζει λοιπόν σε επίπεδο hardware; Όπως φαίνεται από τις τελευταίες εβδομάδες, οι φήμες για τα PS5 Slim, PS5 Pro και PlayStation Q Lite ολοένα και πληθαίνουν και καλό θα ήταν να τα βάλουμε σε μια σειρά για να ξέρετε τι να περιμένετε. Για όλα αυτά είτε θα μάθουμε περισσότερα στο φημολογούμενο PlayStation State of Play του καλοκαιριού, είτε σε κάποια ανάλογη εκδήλωση.

Το «ανανεωμένο» PS5 ή το PS5 Slim
Εκτιμώμενη κυκλοφορία: Σεπτέμβριος 2023
To πρώτο από τα νέα hardware που θα εμφανιστεί είναι το PS5 Slim ή το «ανανεωμένο PS5». Ήδη έχουμε δει στην αγορά τρεις διαφορετικές εκδόσεις της κονσόλας που κυκλοφόρησαν μόνο με αλλαγές στο εσωτερικό. Το επόμενο μεγάλο βήμα έρχεται με την πρώτη σημαντική ανανέωση της κονσόλας που θα φέρει ένα ανασχεδιασμένο σύστημα. Η βασικότερη αλλαγή είναι το αποσπώμενο drive, το οποίο θα επιτρέψει στη Sony να αλλάξει και εντελώς το πλάνο προώθησης του συστήματος. Αρχικά, θα πωλείται το PS5 χωρίς drive (και άρα σε τιμή κοντά σε αυτή του PS5 Digital) και όποιος θέλει θα μπορεί να προμηθεύεται το περιφερειακό και να το τοποθετεί στην κονσόλα. Το drive αυτό έχει επιβεβαιωθεί από διάφορους insiders πως δεν θα είναι συμβατό με το τωρινό μοντέλο του PS5 Digital. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως το σύστημα μπαίνει σε παραγωγή αυτό το διάστημα και πως θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στον Σεπτέμβριο, λογικά παράλληλα με το Marvel’s Spider-Man 2. Κάποιος YouTuber πάντως έφτιαξε ένα δικό του PS5 Slim…




Project Leonardo
Εκτιμώμενη κυκλοφορία: Τελευταίο τρίμηνο 2023
Το Project Leonardo ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο και είναι ένα ξεχωριστό σετ χειριστηρίων. Πρόκειται για μια πρόταση της Sony που αφορά στην προσβασιμότητα και απευθύνεται σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Στόχος είναι να δημιουργήσει ένα σετ πλήκτρων και μοχλών που θα κάνει το παιχνίδι προσβάσιμο σε όλους και αναπτύσσεται σε συνεργασία με ειδικούς σε πολλά επίπεδα. Αυτό επιτυγχάνεται με τον modular σχεδιασμό και τα διάφορα έξτρα πλήκτρα που θα βγαίνουν προς πώληση, ενώ η σύνδεσή του στο PS5 θα ενεργοποιεί και ένα έξτρα μενού με σχετικές λειτουργίες και επιλογές/ρυθμίσεις.



PlayStation Q Lite
Εκτιμώμενη κυκλοφορία: Τελευταίο τρίμηνο 2023
Το PlayStation Q Lite μπήκε πιο πρόσφατα από όλα στη ζωή μας. Όλοι οι insiders αναφέρουν πως πρόκειται για ένα DualSense με οθόνη αφής 8 ιντσών στο κεντρικό του τμήμα και θα είναι ένα φορητό που θα streamάρει από το PS5, υλοποιώντας το πλάνο του Remote Play. Οι δυνατότητές του αναφέρονται πως θα φτάνουν στα επίπεδα του 1080p 60fps και σε επίπεδο hardware θα έχουμε λειτουργίες όπως haptic feedback και adaptive triggers. Οι εκτιμήσεις μιλούν για κυκλοφορία κάποια στιγμή προς το τέλος της χρονιάς. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτό στο αναλυτικό μας θέμα, εδώ και να δείτε και το πρόσφατο επεισόδιο του Gametech Playground, όπου και συζητάμε για όλα όσα ξέρουμε για το περιφερειακό και τις προοπτικές του.



Project Nomad/Project Voyager
Εκτιμώμενη κυκλοφορία: Πρώτο τρίμηνο 2024
Η Sony φαίνεται πως εργάζεται και σε δύο νέα σετ ακουστικών που θα κυκλοφορήσουν προς το τέλος του οικονομικού της έτους (δηλαδή πρώτο τρίμηνο 2024). Το Project Nomad θα είναι ένα σετ earbuds, ενώ το Project Voyager ένα ασύρματο headset. Το Project Voyager θα έχει μπαταρία που θα προσφέρει λειτουργία έως και 5 ώρες, θα είναι συμβατό με το PS5 και θα ακολουθεί τον κλασικό λευκό χρωματισμό της κονσόλας. Το Project Nomad θα θυμίζει τα AirPods και θα προσφέρει διάρκεια 5 ωρών.

PS5 Pro
Εκτιμώμενη κυκλοφορία: Τέταρτο τρίμηνο 2024
Το PS5 Pro θα είναι το πιο σημαντικό βήμα στην πορεία του PS5 στην αγορά, αφού θα είναι η πρώτη μεγάλη αναβάθμιση της κονσόλας. Όπως μαρτυρούν insiders είναι σε φάση ανάπτυξης και αναμένεται να μπει σε παραγωγή κάποια στιγμή στα μέσα του 2024 για να κυκλοφορήσει στα τέλη της χρονιάς. Τα πρώτα dev kits αναμένεται να αποσταλούν στους first party developers τους επόμενους μήνες, ενώ οι 3rd parties αναμένεται να τα λάβουν προς τα Χριστούγεννα. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*