Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Νέα gaming laptop της σειράς Legion από τη Lenovo

*
Πριν από μερικές μέρες η Lenovo διοργάνωσε ένα online event στο οποίο έγινε η παρουσίαση όλων των νέων gaming laptop της σειράς Legion, τα οποία αναμένεται σιγά σιγά να κυκλοφορήσουν και στην Ελληνική αγορά. Ίσως όχι όλα και προφανώς με configuration που στοχεύουν στη δική μας αγορά. Από αυτά όμως που μάθαμε, φαίνεται πως η Lenovo στοχεύει πραγματικά ψηλά, σε μια αγορά που συνεχώς μεγαλώνει. Πλέον, μπορεί κανείς να πάρει gaming laptop και αυτό να παίζει τα παιχνίδια άνετα, χάρη στους γρήγορους επεξεργαστές και κάρτες γραφικών. Η Lenovo όμως έχει φροντίσει να δώσει κάποια πρακτικά πλεονεκτήματα στους φορητούς υπολογιστές της, με καλύτερη ψύξη και χαμηλότερο θόρυβο, δυο από τα βασικότερα μειονεκτήματα που έχουν τα περισσότερα gaming laptop.



Η σειρά Lenovo Legion αποτελείται από τα Lenovo Legion 7i, Lenovo Legion 5i, Lenovo Legion 5, Lenovo Legion 5Pi και τα οικονομικότερα Lenovo IdeaPad Gaming 3i. Μια σειρά από ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως το πληκτρολόγιο Lenovo Legion TrueStrike, η τεχνολογία Lenovo Legion Coldfront 2.0 που βοηθάει στην ακόμα καλύτερη ψύξη των υποσυστημάτων, η αυξημένη αυτονομία της μπαταρίας μέσω τεχνολογιών όπως τα Hybrid Mode, NVIDIA Advanced Optimus και Rapid Charge Pro. Ανάλογα με το μοντέλο, συναντάμε οθόνες με υποστήριξη Dolby Vision και OverDrive, που μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 240Hz όσον αφορά στο ρυθμό ανανέωσης και με response rate της τάξης του 1ms.  Όσον αφορά στο hardware, έχουμε επεξεργαστές Intel Core 10ης γενιάς ή  AMD Ryzen 4000 και κάρτες γραφικών από NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti μέχρι RTX 2080 SUPER GPUs (Max-Q Design)



Συγκεκριμένα, το πληκτρολόγιο Lenovo Legion TrueStrike είναι σχεδιασμένο ακόμα και για επαγγελματικό gaming, υποστηρίζοντας 100% anti-ghosting, απόκριση χαμηλότερη του 1ms και μαλακούς διακόπτες που εξομοιώνουν το βαθύ πάτημα ενός κανονικού πληκτρολογίου.



Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά των νέων υπολογιστών είναι η νέα τεχνολογία διαχείρισης θερμότητας, Lenovo Legion Coldfront 2.0. ένας συνδυασμός software και hardware, που σκοπό έχει να πετύχει καλύτερη ροή αέρα, χαμηλότερες θερμοκρασίες χωρίς να μεγαλώσει ο όγκος των υπολογιστών. Υποστηρίζεται το χαρακτηριστικό Dual Burn, το οποίο αυξάνει την απόδοση CPU και GPU στα όριά τους κατά τη διάρκεια του gaming, χωρίς όμως thermal throttling. Ακόμα και έτσι, η θερμοκρασία των υπολογιστών παραμένει σε φυσιολογικά επίπεδα χάρη στο βελτιστοποιημένης σχεδίασης σύστημα ψύξης με ειδικά στρατηγικά τοποθετημένες ψύκτρες που απομακρύνουν ταχύτερα τη παραγόμενη θερμότητα. Επιπλέον, τα Lenovo Legion 7i και Lenovo Legion Y740Si χρησιμοποιούν συστήματα ψύξης τύπου Vapor Chamber για την απομάκρυνση της θερμότητας. Ακόμα, μια σειρά από αισθητήρες συνεργάζονται με το σύστημα ψύξης για να ψύξουν κύρια υποσυστήματα, εν αναμονή της έναρξης του gameplay.



Αντίστοιχα σημαντικό για τους gamer είναι και το θέμα της μπαταρία, με τη Lenovo να ενσωματώνει εξυπνότερα χαρακτηριστικά που αυξάνουν την αυτονομία. Για παράδειγμα το  Hybrid Mode αυξάνει την αυτονομία επιτρέποντας στο χρήστη να απενεργοποιήσει τη κάρτα γραφικών όταν αυτή δε χρειάζεται. Αλλά και η τεχνολογία Advanced Optimus, σχεδιασμένη σε συνεργασία με την Nvidia για συγκεκριμένες συσκευές, βοηθάει ώστε να αυξηθεί η αυτονομία, χάρη στην έξυπνη εναλλαγή χρήσης κάρτας γραφικών μεταξύ της ενσωματωμένης και της ξεχωριστής Nvidia. Το Lenovo Q-Control 3.0 επιτρέπει στους χρήστες να διαλέξουν μεταξύ τριών διαφορετικών επιλογών τάσης και ταχύτητας ανεμιστήρων (Quiet, Balanced, Performance). Όσον αφορά το Rapid Charge Pro, αυτό επιτρέπει τη φόρτιστη από 0 στο 50% μέσα σε 30 λεπτά.



Στο τομέα των οθονών, υπάρχει υποστήριξη για Dolby Vision, κάτι που προσφέρει βαθύτερο μαύρο και φωτεινότερα λευκά, χωρίς ξεθωριασμένα χρώματα, ενώ υπάρχουν μοντέλα με υποστήριξη ρυθμού ανανέωσης έως τα 240hz και με απόκριση κάτω από 1ms. Τα νέα Lenovo Legion με φωτεινότητας οθόνη τουλάχιστον 300 nits μπορούν πλέον να υποστηρίξουν και HDR, με τα panel να προσφέρουν χρωματική κάλυψη του 100% του πρότυπου sRGB

Lenovo Legion 7i και Legion Y740Si
Έρχονται με οθόνη 15’’ Full HD , με υποστήριξη 100% του sRGB και VESA DisplayHDR 400. Έχουν μεταλλικό περίβλημα, βάρος 2.1Kg, επεξεργαστές Intel Core 10ης γενιάς έως i9, δίσκο έως 1ΤΒ SSD και έως 32GB DDR4 μνήμης. Εδώ συναντάμε οθόνη με υποστήριξη έως 240Hz, χρόνο απόκρισης 1ms με OverDrive και NVIDIA G-SYNC, με κάρτες γραφικών έως NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER GPU (Max-Q Design). Η οθόνη υποστηρίζει Dolby Vision ενώ τα ηχεία είναι Dolby Atmos συμβατά.



Η μπαταρία στο Legion 7i είναι χωρητικότητας 80WHr, υποστηρίζει Rapid Charge Pro και προσφέρει έως 8 ώρες αυτονομία. Το πληκτρολόγιο είναι Legion Truestrike, με αυτό στο κορυφαίο Legion 7i να είναι φωτιζόμενο με 16Μ χρώματα και συμβατό με το software Corsair iCUE για διαχείριση του φωτισμού.



Τα Legion Y740Si έρχονται με οθόνη 15’’ ανάλυσης έως 4Κ , με υποστήριξη 100% του sRGB και VESA DisplayHDR 400. Έχουν βάρος 1.7Kg

Lenovo Legion 5Pi, 5i, 5
Τα Legion 5Pi έρχονται με οθόνη 15’’ Full HD , με υποστήριξη VESA DisplayHDR 400. Έχουν βάρος 2.5Kg, επεξεργαστές Intel Core 10ης γενιάς έως i7, δίσκο έως 1ΤΒ PCIe SSD.  Εδώ συναντάμε οθόνη με υποστήριξη έως 240Hz και φωτεινότητα έως 500nits, με κάρτες γραφικών έως NVIDIA GeForce RTX 2060.



Η οθόνη υποστηρίζει Dolby Vision ενώ τα ηχεία Harman Kardon είναι Dolby Atmos συμβατά.  Η μπαταρία είναι χωρητικότητας 80WHr, υποστηρίζει Rapid Charge Pro και προσφέρει έως 8 ώρες αυτονομία. Το πληκτρολόγιο είναι Legion Truestrike.



Τα Legion 5i έρχονται με οθόνες 15’’ ή 17’’ ανάλυσης Full HD ενώ τα Legion 5 με 15άρα Full HD. Έχουν βάρος 2.5Kg (15)/2,98kg (17), επεξεργαστές Intel Core 10ης γενιάς ή και AMD Ryzen 4000 (μόνο στη σειρά Legion 5), δίσκο έως 1ΤΒ PCIe SSD και έως 16GB μνήμης.



Εδώ συναντάμε οθόνη με υποστήριξη έως 240Hz και φωτεινότητα έως 500nits στα 15άρια και έως 144Hz στα 17άρια και στο Legion 5, με κάρτες γραφικών έως NVIDIA GeForce RTX 2060. Η 15άρα οθόνη στα Legion 5i υποστηρίζει Dolby Vision και VESA DisplayHDR 400.  Η μπαταρία υποστηρίζει Rapid Charge Pro και προσφέρει έως 8 ώρες αυτονομία. Το πληκτρολόγιο είναι Legion Truestrike.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα μοντέλα που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά και τις τιμές τους, μπορείτε να επισκεφθείτε το e-lenovo.gr καθώς και το επίσημο δίκτυο διανομής της εταιρείας. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*