Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

Επισημοποιήθηκε η συνεργασία Public και Media Markt

Το Public και η Media Markt ανακοίνωσαν τη δημιουργία μιας ισχυρής εταιρείας λιανικής πώλησης, οικιακών/καταναλωτικών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών σε Ελλάδα και Κύπρο. Συγκεκριμένα, ο Όμιλος Olympia, μέτοχος της εταιρείας Public σε Ελλάδα και Κύπρο και η Media-Saturn-Holding GmbH (MSH), μέτοχος της εταιρείας Media Markt Ελλάδας, προχωρούν στη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας με στόχο τη δημιουργία μιας νέας, δυναμικής εταιρείας λιανικής πώλησης. Η συμφωνία-ορόσημο για την εγχώρια λιανική αγορά οικιακών/καταναλωτικών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών συνιστά μια μοναδική πρόταση για τους καταναλωτές αλλά και για τους προμηθευτές, καθώς θα προσφέρει την πιο ευρεία γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών σε αυτές τις κατηγορίες.Το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε για λογαριασμό των δύο εταιρειών αναφέρει τα παρακάτω:

Οφέλη για τον καταναλωτή : Η μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων στην ελληνική και στην κυπριακή αγορά.
Η αξιοποίηση της συμπληρωματικότητας των χαρτοφυλακίων των δύο brands θα δημιουργήσει το πλέον ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων στην αγορά, προσφέροντας ποικιλία επιλογών και προηγμένες υπηρεσίες, ικανές να καλύψουν κάθε καταναλωτική ανάγκη.

Ανάπτυξη πολυκαναλικής εμπειρίας στα καταστήματα και online
Σύμφωνα με το σχεδιασμό των δύο εταιρειών, τα δίκτυα καταστημάτων καθώς και τα δύο brands παραμένουν ως έχουν, λειτουργώντας απολύτως συμπληρωματικά, με 67 φυσικά και 3 ηλεκτρονικά καταστήματα σε δύο χώρες. Το δίκτυο περιλαμβάνει διαφορετικά formats καταστημάτων, η επιφάνεια των οποίων ποικίλει από 100τ.μ. έως και 4.000τ.μ., και θα δίνει έμφαση στο ολοκληρωμένο πολυκαναλικό εμπόριο. Η ενοποιημένη βάση των πελατών του θα αριθμεί 100 εκατ. επισκέπτες. Επιπρόσθετα, οι καταναλωτές αποκτούν πρόσβαση σε μια πληθώρα επιλογών σε προϊόντα και υπηρεσίες που διατίθενται στην καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής, μέσω μιας πραγματικά πολυκαναλικής εμπειρίας που συμπεριλαμβάνει και το νεοεισαχθέν στην αγορά, Public marketplace. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η νέα εταιρεία θα εξετάσει περαιτέρω ευκαιρίες επέκτασης  σε Ελλάδα και Κύπρο.

Σημαντικά οφέλη και ευκαιρίες ανάπτυξης συνολικά για την αγορά
Η νέα συμφωνία θα ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ των συνεργατών και των προμηθευτών των δυο εταιρειών σε μια βάση υγιούς ανάπτυξης και διευρυμένων ευκαιριών για όλους. Μέσω της νέας εταιρείας το  Public θα μπορεί να προσφέρει ευρεία γκάμα οικιακών συσκευών στα εκατομμύρια πελατών που υποδέχεται κάθε χρόνο στα φυσικά και στα online καταστήματά του.

Καινοτομία και Ευκαιρίες
Οι Συνεργάτες θα επωφεληθούν από το εύρος των διαθέσιμων πληροφοριών για τη δημιουργία πολλαπλών ευκαιριών πώλησης σε όλα τα κανάλια, φυσικά καταστήματα και online. Επιπρόσθετα, η νέα εταιρεία θα ενδυναμώσει την ψηφιακή τεχνογνωσία και των δυο brands, με στόχο να παρέχουν πραγματική πολυκαναλική εμπειρία αγορών.

Μια δυναμική ομάδα στον κλάδο της λιανικής
Η νέα εταιρεία δημιουργεί μια ισχυρή και δυναμική ομάδα στον κλάδο της λιανικής που θέτει τις βάσεις για σημαντικές προοπτικές εξέλιξης των εργαζομένων.

Μια νέα επιχειρηματική οντότητα
O Όμιλος Olympia (μέτοχος της εταιρίας Public) θα έχει πλειοψηφική συμμετοχή ελέγχοντας το 75%, ενώ ο Όμιλος MediaMarktSaturn (μέτοχος της Media Markt) θα ελέγχει το 25%.

Το κλείσιμο της συμφωνίας υπόκειται στην έγκριση των αρχών της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού η οποία εκτιμάται χρονικά στο τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους
.

Ο κ. Χρήστος Καλογεράκης, CEO των Public, θα αναλάβει τη θέση του CEO στη νέα εταιρεία. Σχετικά με τη συμφωνία δήλωσε : «Με τη συμφωνία που ανακοινώνουμε σήμερα, δημιουργούμε την πλέον δυναμική ομάδα Retail στην αγορά, επανακαθορίζουμε τις ισορροπίες της και διευρύνουμε τις επιλογές που προσφέρουμε στους καταναλωτές από άποψη χαρτοφυλακίου των προϊόντων μας, σημείων πώλησης, τιμών και υπηρεσιών. Δημιουργούμε μια εταιρεία,  ο συνολικός κύκλος εργασιών της οποίας αναμένεται να ξεπεράσει τα 450 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, με σεβασμό προς όλους τους προμηθευτές μας, διαβλέπουμε πολλές ευκαιρίες τις οποίες θα εξετάσουμε με στόχο να διαμορφώσουμε αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες. Σήμερα, θέτουμε τα θεμέλια για μια αλλαγή στο  χάρτη της αγοράς ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών σε Ελλάδα και Κύπρο.»

Ο κ. Yenal Gokyildirim,  Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Ομίλου MediaMarktSaturn και Operating Partner  της Ceconomy/MSH, σημείωσε: "Με αυτή τη συμφωνία, βρήκαμε μια βιώσιμη λύση για τις  δραστηριότητές μας στην Ελλάδα. Συνεργαζόμενοι με το Public, ισχυρό παίκτη της τοπικής αγοράς, θα βελτιστοποιήσουμε  τη γκάμα των προϊόντων και τη σχέση με τους προμηθευτές μας προς όφελος των πελατών μας, θα μειώσουμε τα κόστη μας και θα βελτιώσουμε τη θέση μας στην ελληνική αγορά."

Από τη μεριά του, ο κ. Ρόμπυ Μπουρλάς, CEO του Ομίλου Olympia, σημείωσε: «Η MediaMarktSaturn είναι  η μεγαλύτερη αλυσίδα Consumer Electronics στην Ευρώπη και μοιράζεται τις ίδιες αξίες με τον Όμιλο Olympia που διατηρεί πολύχρονη, επιτυχημένη παρουσία στην Ελλάδα και στην Κύπρο.  Ο κλάδος της λιανικής διεθνώς διέρχεται φάση μετεξέλιξης και είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η συμφωνία θα δημιουργήσει αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα κοινά»

 

 
4 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
  • vonzuchter
  • ακομα λιγοτερος ανταγωνισμος , ας ελπισουμε να μη μας βγει σε κακο ως καταναλωτες

   • Sephiroth
   • Μιλάμε για περίπτωση που η μία εταιρεία πέφτει σε ελάχιστες κατηγορίες πάνω στην άλλη. Η Olympia έκανε αυτήν την κίνηση αντί να αλλάξει το χαρακτήρα των Public (όπως έκανε το Πλαίσιο που έβαλε σε μεγάλα του καταστήματα λευκές συσκευές). Από την άλλη, από το να αποχωρήσει από την Ελλάδα η Media Markt, να κλείσουν μαγαζιά και να απολυθεί κόσμος, καλύτερο που μένει ως έχει η εταιρεία.

    • vonzuchter
    • Tα media markt θα ειχαν φυγει εδω και καιρο απο Ελλαδα , ο λογος που δε το κανουν ειναι καθαρα για το πρεστιζ της εταιριας. Και δε το βγαζω απο το μυαλο μου αυτο , μου το ειπε ανθρωπος που εργαζεται εδω στη μητρικη εταιρια στην Γερμανια και εργαζοταν και αρκετα χρονια στην Ελλαδα. Οποτε οπως τα λες , απο το να κλεισουν για το κοσμο που εργαζεται εκει ειναι καλο. Για τον καταναλωτη δεν ειναι καλο. Ναι σωστο αυτο που λες , δεν ανταγωνιζοταν απολυτα , το Public με το Media Markt. Aλλα επειδη ψωνιζα και απο τα δυο οσο ημουν Ελλαδα σε διαβεβαιωνω οτι υπηρχε εντονος ανταγωνισμος στα προιοντα που πουλουσαν και οι δυο , και στον τομεα των βιντεογκεημς επισης , εβρισκα μεγαλες διαφορες μερικες φορες και στις προσφορες και στα παιχνιδια και στα περιφερειακα. Οποτε παντα ειναι κακο οι συγχωνευσεις για τον καταναλωτη , αλλα οπως ειπες και εσυ απο το να κλεισει.... Το λιανεμποριο στην Ελλαδα ειναι ζομπι ετσι και αλλιως η κατασταση ειναι τοξικη , οι μισθοι στα ταρταρα κτλπ. Οσοι αντεχουν ειναι αξιεπαινοι και μονο που προσπαθουν

    • Sephiroth
    • Αν και έχουν πει ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα μαγαζιά, εκτιμώ ότι οι κατηγορίες που αλληλοκαλύπτονται θα χωριστούν. Δηλαδή δεν υπάρχει λόγος πχ. να έχει η Public μέσα μια τεράστια γκάμα τηλεοράσεων ή η Media Markt μια τεράστια γκάμα games. Και έτσι θα γλιτώσουν και την εσωτερική κόντρα (γιατί ασχέτως της κοινής μητρικής εταιρείας, οι από κάτω κοντράρονται σε όλα τα επίπεδα. Ακόμη και κατάστημα με κατάστημα κοντράρεται). Οπότε θεωρώ ότι στους επόμενους 12-18 μήνες θα ξεκαθαρίσει αρκετά η κατάσταση. Να δούμε και πως θα πάει το Πλαίσιο στα λευκά και θα έχουμε πολλά να σχολιάσουμε

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!