Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Με $49 δισ. η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ενισχύσει τον κλάδο κατασκευής ημιαγωγών

*
Με την παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών να συνεχίζει να προβληματίζει τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών συσκευών, τα κράτη και οι ενώσεις κρατών λαμβάνουν μέτρα για την αυτονομία τους. Μία τέτοια κίνηση είναι η European Chips Act, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχει ως σκοπό να μειώσει την εξάρτηση των χωρών μελών της από τις ασιατικές εταιρείες. Μέσω ενός πακέτου χρηματοδότησης ύψους $49 δισ. η ΕΕ θα βοηθήσει την ανάπτυξη και κατασκευή ημιαγωγών από χώρες του μπλοκ και φιλοδοξία της είναι ως το 2030 το 20% της παγκόσμιας παραγωγής να προέρχεται από τα μέλη της.

Αντίστοιχη νομοθεσία ετοιμάζεται και στις Η.Π.Α. που θα χρηματοδοτήσουν με $52 δισ. τις εταιρείες κατασκευής ημιαγωγών και με άλλα $300 δισ. την έρευνα και ανάπτυξη στον κλάδο. Τα παραπάνω αναμένεται να πυροδοτήσουν τον ανταγωνισμό ανάμεσα σε Ευρώπη, Η.Π.Α. και Ασία, για την προσέλκυση κατασκευαστών και το κυριότερο, θα ενισχύσουν την παγκόσμια παραγωγή, με άμεσα οφέλη για βιομηχανίες όπως αυτή της παραγωγής ιατρικού εξοπλισμού, ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά και των κονσολών για video games.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*