Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Νέα οικονομικά Android smartphones από την Obi Worldphone

Έχουν περάσει περισσότερα από 30 χρόνια από τότε που ο John Sculley έγινε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, και πέρα από μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της εταιρείας (κατά το διάστημα της θητείας του), ήταν υπεύθυνος και για την αμφιλεγόμενη αποπομπή του συν-ιδρυτή της, Steve Jobs. Μπορεί ο Sculley να απομακρύνθηκε από την Apple το 1993 μετά από σειρά λαθών, ωστόσο δεν έφυγε ποτέ από τον κόσμο της τεχνολογίας. Υπήρξε επενδυτής σε εταιρείες, όπως η MetroPCS Wireless, η οποία εξαγοράστηκε αργότερα από τη μητρική της εταιρεία, την T-Mobile, ενώ στη συνέχεια ίδρυσε την Misfit Wearables. Το τελευταίο εγχείρημα του Sculley είναι η Obi Worldphone, μία εταιρεία με στόχο τη δημιουργία οικονομικών smartphones για τις αναδυόμενες αγορές. Ως ένα είδος δοκιμής, η Obi κυκλοφόρησε πέντε διαφορετικά μοντέλα off-the-shelf smartphones στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το περασμένο έτος, και η εταιρεία αναφέρει ότι το μερίδιο της στην εκεί αγορά ανέβηκε στο 5%.

Έτσι λοιπόν, σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, η Obi αποκάλυψε δύο νέα οικονομικά Android smartphones, τα οποία έχουν σχεδιαστεί από τον Robert Brunner της Ammunition (design studio που εδρεύει στο San Francisco). Ο λόγος για τα Obi Worldphone SF1 και Obi Worldphone SJ1.5, τα οποία θα είναι διαθέσιμα από τον ερχόμενο Οκτώβριο με τιμή στα $199 (έως $249) και $129 αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Brunner έχει συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν με τον Sculley σε διάφορα projects συμπεριλαμβανομένων των PowerBook και Newton PDA της Apple. Το Obi Worldphone SF1, το οποίο ξεχωρίζει για την κατασκευή unibody, έρχεται με οθόνη 5 ιντσών Full HD (με προστασία Gorilla Glass 4), οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 615 (64-bit) στα 1.5GHz, 2GB (ή 3GB) RAM, 16GB (ή 32GB) εσωτερική μνήμη με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD, κάμερα 13MP, εμπρόσθια κάμερα 5MP, μπαταρία 3.000mAh και με υποστήριξη 4G/LTE, Dolby Audio 7.1, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n και Bluetooth 4.0. Επίσης, μπορεί να δεχτεί δύο κάρτες SIM.

Όσον αφορά στο πιο οικονομικό smartphone της εταιρείας, το Obi Worldphone SJ1.5, μπορεί να δεχτεί επίσης δύο κάρτες SIM, ενώ φέρει οθόνη 5 ιντσών ανάλυσης 720p (με Gorilla Glass 3) και ενσωματώνει: τετραπύρηνο επεξεργαστή MediaTek, 1GB RAM, 16GB εσωτερική μνήμη (με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD) κάμερες 8MP (πίσω) και 5MP (μπροστά) και μπαταρία 3.000mAh. Επιπλέον, υποστηρίζει Wi-Fi 802.11 b/g/n και Bluetooth 4.0, ενώ και οι δύο συσκευές «φοράνε» μια τροποποιημένη έκδοση του Android Lollipop που η εταιρεία ονομάζει Lifespeed. Το Lifespeed ουσιαστικά αποτελεί μια “custom lockscreen”, με την εταιρεία να σημειώνει ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις με την πάροδο του χρόνου. Τα Obi Worldphone SF1 και Obi Worldphone SJ1.5 θα διατεθούν αρχικά σε Βιετνάμ, Ινδονησία, Ταϊλάνδη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Κένυα, Νιγηρία, Τανζανία, Νότια Αφρική, Πακιστάν, Τουρκία και Ινδία, ενώ, τέλος, στόχος της εταιρείας είναι η διάθεση τους σε συνολικά 50 αγορές μέχρι το 2017.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*